3 skader, du ikke vil have i din bolig!

Som husejer er der mange ting at forholde sig til. Og det kan være ganske katastrofalt, hvis der opstår skader på dit hjem, som du ikke selv kan kontrollere. Det er af samme årsag, at det er essentielt at have en god forsikring, så der ikke risikeres at blive slået et stort hul i budgettet lige pludseligt.

Her kommer 3 eksempler på de mest typiske skader – og tips til at undgå.

Vandskader

Vandskader hører til de mest indberettede hos forsikringsselskaberne. Ofte er det de samme to typer skader, som gør sig gældende. Det er vandskader fra rør og skader fra oversvømmelser. Oversvømmelse sker især for de boligejere, som ikke har sikret deres kældre og bor i et lavere område. Ved store regnbyger – der er forårsaget af det skiftende klima – kan der nemt falde så meget nedbør, at det ikke kan nå at synke i græsplænen eller de omkringliggende områder. Er der ikke lavet et dræn, kan vandet derfor vælte ned i kælderen og lave skader på personlige ejendele og bolig.

Den anden type hyppige skade, er de såkaldte rørskade. Her kan mangel på installation af frostsikringskabler eller mangel på opvarmning i vinteren gøre, at vandrør sprænger og efterlader skader. Dette er meget uheldigt – og faktisk et stort problem i især sommerhuse, hvis det efterlades uopvarmet.

Svampeskader

Skader fra svamp er et andet stort problem, for boligejerne. Svamp – som f.eks. den berygtede skimmel – opstår nemlig ikke kun pga. manglende udluftning. Der kan også være tale om dårlige konstruktioner, hvor klamme vægge, dårlig isolering etc. er skyld i konstant for høj fugt, som udvikler sig til svampeskader på vægge, paneler og loft. Svampen kan gøre mennesker syge, og skal tages meget alvorligt.

Hærværk

En anden skade, som du skal sørge for at være dækket ind imod, er hærværk. Hærværk hører til den type skade, som man ikke kan forudse eller beskytte sig imod. Det kan være et stort problem, hvis boligen ligger i et udsat område. Her kan problemer med graffiti, knuste ruder, smadrede postkasser etc. give problemer, der ender ud i dyre geninvesteringer, hvis ikke man har tegnet en god forsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *