Har du fundet din drømmebolig, er der flere måder, hvorpå du kan spare penge ved et eventuelt køb. Herunder kan du læse en række forslag til, hvordan du får drømmeboligen til en lavere pris.

Der er mange faktorer, der vedrører et boligkøb. I løbet af dit liv vil de fleste på et eller andet tidspunkt stå overfor at skulle investere i fast bolig. Det kan være på grund af, at familien skal udvides, at der mangler plads i den nuværende bolig, eller fordi du flytter hjemmefra.

Uanset, hvad grundlaget for at du ønsker at købe en bolig, står du overfor en række beslutninger, som du skal tage stilling til. De beslutninger, du træffer, har stor indflydelse på, hvor meget du ender med at skulle betale for din bolig.

Er en ejendomsmægler nødvendig?

Har du endnu ikke fundet din drømmebolig, er der heldigvis masser af muligheder for at gøre det indenfor den nærmeste fremtid. Der findes adskillige steder på nettet, hvor du kan begynde din boligjagt. Du skal blot være vedholdende, indtil du finder den bolig, der matcher dine drømme og behov.

Der findes desuden masser af boliger, der er til salg uden om en ejendomsmægler. De vil typisk komme op på de portaler, der findes, som tilbyder selvsalg. Her vil du ofte kunne gøre en god handel, da køber ikke skal betale et dyrt salær til ejendomsmægleren, ligesom du vil kunne forhandle direkte med sælger, hvilket kan have fordele.

Få hjælp fra en boligadvokat

Hvis ikke du har prøvet at stå i et boligkøb før, kan det være en god idé at hyre en boligadvokat, der kan hjælpe dig igennem. Du kan få hjælp fra en erfaren boligadvokat hos NEMADVOKAT.

En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at få styr på alle de juridiske aspekter af dét at købe en bolig. På den måde kan du have ro i maven, da du ikke skal gå og spekulere over, hvorvidt du ender med at gøre en dårlig handel eller ej.

Det koster naturligvis penge at hyre en advokat, men det vil ofte tjene sig selv hjem. Det værste, der kan ske, er, at du betaler penge, selvom der ikke er noget galt. Til gengæld vil det være alle pengene værd, hvis det viser sig, at du ellers ville have gjort et dumt køb.

Forsøg at presse prisen ned

Det forventes næsten, at du forsøger at presse prisen på boligen ned. Det er de færreste boliger, der rent faktisk bliver solgt til den pris, de er sat til salg for. Det skyldes naturligvis, at alle forsøger at presse prisen ned, hvorfor sælger ofte går med den køber, der giver det højeste bud – som vel at mærke ofte befinder sig under udbudsprisen.

Hvis du har hyret en boligadvokat, vil vedkommende kunne rådgive dig i forhold til, hvor meget du skal forsøge at presse prisen ned. Samtidig vil han eller hun kunne hjælpe dig med at forhandle, så du ikke selv skal stå for korrespondancen.

Gør sælger opmærksom på fejl

Hvis der er fejl og mangler i boligen, kan du med fordel gøre opmærksom på det. Det kan betale sig at indhente et tilbud fra en håndværker, hvis boligens gulv eksempelvis er i dårlig stand. Ved at kunne bevise, at du skal betale et vist beløb for at renovere boligen, før du flytter ind, vil du ofte kunne presse prisen ned.

Ofte vil din boligadvokat kunne hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt du skal forsøge at presse prisen ned på baggrund af renovationer. Det er ikke i alle tilfælde, du kan gøre brug af denne strategi, da det kræver, at der rent faktisk er noget, der skal renoveres.