5 nye muligheder, når huset får nyt tag

Er det på tide at der skal nyt tag på huset? Der er mange store fordele ved at få et nyt tag på huset. Du kan f.eks. regne med at husets værdi stiger med helt op til udgiftens størrelse – og så kan du også regne med en betydelig besparelse på husets varmeudgifter i mange år fremover. Det er altså generelt en økonomisk god beslutning at skifte taget ud med et nyt tag, men når det alligevel skal gøres, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du går i gang med udskiftningen. Et nyt tag åbner nemlig for mange nye muligheder. Vi gennemgår 5 oplagte nye muligheder, som kan laves uden en kæmpe merudgift, når taget alligevel skal skiftes ud.

Efterisolering af loft og tag

Efterisolering af loft og tag er noget, som ofte bliver gjort i forbindelse med udskiftning af taget – simpelthen fordi det kan betale sig. Det er en meget lille merudgift, som ofte har tjent sig ind på ganske få år, men det er noget, der virkelig kan mærkes, især i ældre huse. Der er nemlig store besparelser at hente ved en efterisolering af loft og tag – og det vil du hurtigt se på varmeregningen.

Nye kviste

Vil du gerne have mere lys, mere gulvplads og en bedre rumhøjde på loftsetagen? Det bidrager kviste altid positivt til. Det kan generelt få mere ud af din loftsetage ved at bygge nye kviste på dit hus. Det er dog et byggeprojekt, som du skal søge kommunen om tilladelse til, så det skal du selvfølgelig lige have med i dine overvejelser.

Loft til kip

”Loft til kip” betyder i bund og rund, at loftet ikke er vandret, men i stedet går opad og følger tagets hældning. Det kan være en god idé, hvis du f.eks. gerne vil have rummet til at virke større. Du får ikke flere kvadratmeter, men du får flere kubikmeter. Du får også store høje vægflade, som f.eks. kan udnyttes til udsmykning og så får du også mulighed for at etablere ovenlys og kan få mere dagslys ind i rummet.

Solceller

Lige nu ser vi skyhøje energipriser, så det er helt sikkert værd at overveje at producere sin egen strøm i form af solceller. Solceller kan skabe elektricitet og varme i boligen, og det kan spare ca. ½ ton CO2 om året. Du får også mulighed for at tjene penge på dit solcelleanlæg, da du med et nettilsluttet anlæg kan sælge og købe elektricitet til et kollektivt el-netværk. Du kan også få flere tilskud til solceller, så der er en del økonomiske fordele ved det. Du får dog mest muligt ud af solceller, hvis du kan placere dem mod syd med en hældning på 30-45 grader.

Tagterrasse

Du har mulighed for at udvide boligen med en tagterrasse – den tæller nemlig ikke med i bebyggelsesprocenten. Der er mange fordele ved at få lavet en tagterrasse, f.eks. kan man få en god udsigt, alt efter højden, og man kan se frem til sol i mange af døgnets timer. Der er dog lige nogle regler, du skal være opmærksom på, inden du går i gang med projektet. Den må bl.a. ikke placeres nærmere end 2½ m til ske og skal sikres med rækværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *