Epoxy maling er et smukt og slidestærkt alternativ til almindelig maling, men vidste du, at man også kan få billig epoxy maling i flere farver? 

Hvad er epoxy maling?

Epoxy maling er en speciel maling der er særdeles slidestærk og giver et smukt resultat. Epoxy maling er vandbaseret, og afgiver ikke giftige stoffer eller gasser når man arbejder med den. Epoxy maling er en type maling der er blevet brugt meget til fabriksgulve og værkstedsgulve for at kunne modstå hårdt brug og spild, men kan også med fordel bruges i helt almindelige hjem. Der er mange brugsområder til epoxy maling. Du kan blandt andet bruge epoxy maling til badeværelse, stuegulve eller køkkengulve, der er meget udsat for spild. Når du maler med epoxy maling, sikrer du at dine gulve og overflader kan holde til at blive brugt i lang tid, uden at du skal behøve at gøre det hele om igen.

Epoxy maling i flere farver

De fleste der kender til epoxy, ved at man kan få epoxy maling i tre farver, nemlig hvid, sort og lys grå, men vidste du at man også kan lave epoxy maling i næsten alle mulige farver. Epoxy maling kan nemlig tones i de fleste farver, og dermed skræddersyes til netop dit behov. Man skal have i baghovedet, at epoxy maling er en skaffevare, og at der kan gå nogle dage fra man bestiller varen, til man får den. Dette er også tilfældet med epoxy maling i flere farver. Find billig, vandbaseret epoxy maling til et hvert formål, i smukke, slidestærke farver, som kan tones i næsten alle NCS og RAL farver.

Hvordan bruger jeg epoxy?

Epoxy kommer i to komponenter som skal blandes sammen, men det er ekstremt vigtigt at underlaget er i orden, og er forberedt på rigtig måde, inden man begynder at male med epoxy maling. Resultatet er nemlig i stor grad afhængig af, hvor godt du har forberedt overfladen der skal males. Malingen skal kunne hænge ved på overfladen, så hvis det er en blank overflade, skal den slibes let, så malingen kan sidde fast i overfladen. Hvis der er revner i gulvet der skal males, skal de fyldes med epoxymasse, for at udfylde ujævnheder. Hvis du skal male på en sugende overflade, skal denne forberedes med en speciel grunder inden du kan begynde at male.

Når du har forberedt underlaget der skal males, kan du begynde at blande komponenterne. Epoxymaling består af to komponenter – epoxy harpiks og en epoxy hærder, der gør at malingen hærder og bliver ekstremt slidestærk. Når du har blandet de to komponenter, skal du arbejde ret hurtigt, så de ikke når at hærde inden du er færdig, dette tager stort set et par timer. Efter et døgn kan du bruge gulvet forsigtigt, men malingen er først helt hærdet efter to døgn, for at undgå unødvendige ridser i gulvet. Når du er færdig med at male, har du et resultat der holder særdeles godt. Det kan være lidt dyrere at bruge epoxy maling, men til gengæld får du et smukt og slidestærkt resultat der holder i lang tid. Et gulv der er malet med epoxy maling er desuden nemt at vedligeholde og rengøre.