Børnefødselsdag? Sådan vælger du den helt rette gave til din lille

Hvis du tænker dig lidt om, kan du måske huske en tid, hvor det at fylde år var en helt særlig begivenhed, der var forbundet med stor glæde og lykke. Sådan er det hvert fald for de fleste børn, hvor årets fødselsdag er et af de helt store højdepunkter. 

 

Her ser barnet frem til at være i centrum en hel dag, at spise kage og synge, og så fylder de mange gaver naturligvis også en hel del i barnets spændte bevidsthed. 

 

Derfor skal du naturligvis også have en gave med, hvis du er blevet inviteret til en børnefødselsdag, eller hvis det er dit eget barn, som fylder år. 

 

Men hvad skal du vælge? Det kan være en uoverskuelig opgave at finde rundt i det enorme udvalg af legetøj til børn, og det kan således blive svært at finde frem til en gave, som rent faktisk vil være sjov og brugbar for den lille. 

 

Tænk på barnets alder

Når du skal købe en gave til et barn, er det først og fremmest vigtigt, at du tænker på barnets alder. Børn i forskellige aldre er på forskellige niveauer rent udviklingsmæssigt, og derfor vil et stykke legetøj, der er udviklet til et barn på ét år, ikke være så interessant for et barn på 2 år. 

 

Udviklingen blandt de små går hurtigt, og det er derfor altid en god idé at starte med at afgrænse din søgning til legetøj, der rent faktisk henvender sig til alderen hos det vordende fødselsdagsbarn. 

 

Til de helt små er eksempelvis bamser og simpelt legetøj med fokus på udvikling af motorik et godt valg. 

 

Til de lidt ældre børn skal legetøjet gerne have flere funktioner, som yderligere kan bidrage til barnets udvikling, når det kommer til både fantasi og motorik. Det kan eksempelvis være en 

barbie dukke, som er en sikker klassiker, der vil falde i god jord hos stort set alle piger. En barbie dukke er et sjovt stykke legetøj, som på samme tid hjælper barnet til at lære om omsorg og det at tage sig af et andet menneske. Gennem en barbie dukke kan barnet lære om sociale sammenhænge og etiketter, mens det selvfølgelig også er sjovt at klæde en barbie dukke på med smukt tøj og smukke smykker. 

 

Legetøj, der udvikler 

Hvis du gerne vil give et sjovt stykke legetøj, som på samme tid er brugbart og givende, skal du gå efter noget legetøj, der hjælper til at udvikle eksempelvis barnets motorik, sociale evner og så videre. 

 

Det kan være legetøj som eksempelvis en barbie dukke, men det kan også være mange andre ting, som bidrager til barnets udvikling gennem den daglige leg. Børn lærer gennem leg, og med det rette lærerige legetøj kan du hjælpe barnet godt på vej i livet. 

 

Lærerigt legetøj kan være mange forskellige ting, og du skal igen tænke på barnets alder, mens du med fordel også kan se på, hvad barnets største interesser er. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *