Der er et nyt alternativ til vaskemiddel og det hedder sæbebær

Sæbebær er det helt nye alternativ indenfor økologiske vaskemidler. Det er et helt naturlig og miljøvenlig produkt der kan bruges til effektivt at vaske dit tøj, uden at belaste naturen. Sæbebær, eller sæbenødder som det nogen gang kaldes, er bær som har sæbe i sig fra naturens side. Det betyder at man kan springe produktionen af vaskemiddel der indeholder kemi over, og anskaffe sig økologiske vaskemidler, og stadig få rent tøj.

Miljøvenligt vaskemiddel er fremtiden

Sæbebær skal ses som en del f det fokus der efterhånden er meget udbredt i Danamrk, på den grønne omstilling. Herunder vores individuelle og kollektive forbrug. Vi skal selvføgleige have rent tøj, men hvis vi nu kunne vælge et alternativ som kan vaske tøjet rent, som det almindelige vaskemiddel, men som ikke er så ressourcekrævende, så ville det være at foretrække. Sæbebær, eller sæbenødder, er lige præcis sådan et alternativ. I bærene er der et stof der saponin som fungerer ligesom sæbe, ved at det går ind og fjerner snavs og mindsker væksten af bakterier. 

Forskellen på almindelig vaskemiddel og sæbebær

En af de primære forskelle er at det ikke bruger særlig mange ressourcer. Almindelig vaskemiddel er krævende, bl.a. fordi det bruger meget plastik til at fremstille beholderne og meget kemi til at fresmtille selve vaskemidlet. Det slipper man for med sæbebær, som også kan bruges flere gang da de ikke afgiver alt deres sæbe på en gang. Samtidig får du det positive oveni af det rent faktisk også er allergivenlig vaskemiddel. Derfor er det bedre end det gængse vaskemiddel; det sparer ressourcer og er bedre for din krop. Hvis du har døjet med allergi, eller synes dit tøj nogle gange får huden til at rødme eller klø, så er sæbebær helt sikkert en god ide at prøve.   

En del af omstilling mod en grønnere hverdag

Vi skal alle til at overveje vores forbrug og hvilke ting vi omgiver os med. Derfor er der også flere steder popper op som fokuserer på f.eks. miljøvenligt tøj. Men det er ikke kun maden, og tøjet vi har på der skal sættes under en lup. Alt vores forbrug skal desværre overvejes – også vores vaskemiddel. Heldigvis er der dukket et så godt alternativ op, som sæbebær er, hvilket gør overgangen og valget af økologiske vaskemidler lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *