Du kan selv forberede din død

Når man ved at døden nærmer sig, kan det være svært at håndtere for nogle mennesker. Det kan være svært at acceptere, at ens liv render igennem timeglasset, og det er frustrerende, at man ikke når de ting, man gerne ville. Nogle har nemmere ved at acceptere det, og vil også gerne planlægge sin begravelse, skrive sit testamente, og beslutte nogle praktiske ting, som ens arvinger ikke skal stå og bøvle med efter ens død.

Har du styr på testamentet?

Undgå arvestridigheder, ved at tænke på, hvad der skal ske med dine ting og dine værdier. Hvem skal arve hvad? Du kan oprette et testamente, så det står på skrift, hvad der skal ske med dine ejendele, dine dyr, eller andre ting. Få styr på dødsbo København, så du kan undgå eventuel ballade mellem arvinger.

Har du nogen særlige ønsker?

Det er vigtigt, at man deler sine tanker og sine ønsker med sine pårørende, inden det er for sent. Det kan være, at du har nogle ønsker om at se eller opleve noget en sidste gang, men det kan også være, hvor du ønsker at tilbringe dine sidste timer henne, og hvem der skal være ved din side.

Planlæg din egen begravelse

Hvis du har et ønske om, hvordan din begravelse skal begå sig, så kan du godt selv have en finger med i planlægningen. Måske du har præferencer i forhold til kistens form eller farver, eller måske du har et ønske om, at præsten skal fortælle noget i kirken til de efterladte. Det kan også være et bestemt salmevalg, gravsted eller andet. Det er ikke ualmindeligt, at man ser, folk har sparet op til at kunne dække de udgifter, der er, ved at holde en begravelse. Det kan være et økonomisk hjælp til de efterladte. Både det, at du selv har truffet nogle beslutninger, som de ikke behøver at tage stilling til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *