Står du og mangler en sovesofa? Denne type af seng er genial til enten teenageværelset, studieboligen eller generelt bare mindre lejligheder, hvor pladsen er knap. En sovesofa har jo først og fremmest den fordel, at du kan bruge den som både sofa og seng. Det betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis med pladsen. En sofa er som oftest en nødvendighed, den er rar at sidde i og kan på mange måder komplimentere sengen i en mindre lejlighed. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvorfor du bør investere i en sovesofa.

 

Gør dit værelse eller dit hjem mere hyggeligt

Hvis du netop enten er flyttet i en studiebolig eller mindre lejlighed, har du sikkert overvejet, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen. Og det er faktisk her, sovesofaen kommer ind i billedet. En seng er god at sove i. Den er god til at tage et hvil, men den er knap så god, når man har gæster. En mindre lejlighed kan ofte betyde, at du ikke har plads til både sofa og seng. Derfor er sovesofaen en genial investering, så du bedst muligt får udnyttet pladsen.

 

Selvom du køber en sovesofa, skal du ikke være bange for at gå på kompromis med hverken design eller komfort. Der findes et hav af forskellige modeller og designs, så du har mulighed for netop at finde den helt rigtige for dig. Når du ser en sovesofa, vil du opleve, at den ligner en helt almindelig sofa. Det er klart et plus, eftersom det netop også er det, den skal bruges til.

 

Derudover har den som sagt den geniale funktion, at du kan slå den ud til en seng, når du skal sove. Det kan også være, du en dag bare gerne vil ligge i sengen hele dagen. I det tilfælde har du netop også mulighed for at gøre det – alt i alt en meget praktisk funktion. Læs mere om sovesofaer her og få tips til at vælge den rigtige.

 

Find din sovesofa i den rigtige størrelse

De mange modeller fås i mange forskellige former og størrelser. Du kan dermed både få den som en hjørnesofa, en sofa med chaiselong eller en almindelig topersoners. Derudover kan du også vælge imellem forskellige sengefunktioner – blandt andet en elevationssovesofa, hvis det foretrækker det. De mange modeller og specifikationer afspejler dermed de kvaliteter, du kan vælge imellem. Ligeledes vil priserne også afhænge af, hvilke behov du måtte have til din kommende sovesofa.

 

Det er altid en god idé at tage et kig forbi diverse møbelforhandlere, så du kan afprøve modellerne. Nogle sovesofaer kræver nemlig, at du tilkøber en topmadras, fordi du kan risikere, at madrassen er hård. Det er klart, at dit valg i sidste ende afhænger af, om du har brug for en hård eller blød madras. Hvis du særligt har problemer med ryggen, bør du gå efter elevationssengen. Du skal nemlig huske, at du både skal tage stilling til sovesofaen som seng og sofa. På den måde skal komfort og udseende helst gå hånd i hånd. Vigtigst er nok, at du ikke går på kompromis med sengekvaliteten.