Forkæl din bolig og bliv varm om hjertet

Er man boligejer, ønsker man naturligvis det bedste for sit hjem. Mange boligejere ved også hvor meget vedligeholdelse, der kan følge med en bolig. Du kan gøre lidt ekstra for din bolig, så både hjemmet bliver bedre og du bliver gladere. Læs mere her om hvad du kan gøre derhjemme.

Få en varmepumpe installeret og sænk energiforbruget

Ja en varmepumpe kan hjælpe med at sænke energiforbruget, og det betyder i sidste ende, at du kommer til at spare en del penge. Det er altid en god idé at tænke energibesparende løsninger til hjemmet, og en varmepumpe kan være én af dem. Der findes flere forskellige priser på varmepumpe, men det behøver ikke være et dyrt køb. Der er dog tale om en investering. Til gengæld vil du så spare det mere på energiregningen.

En varmepumpe er ikke indviklet

Men den kræver alligevel lidt forklaring. En varmepumpe er en maskine, der kan pumpe varme fra ét sted til et andet. Det betyder at den ikke kun kan bruges til opvarmning, men også til afkøling. I varmepumpen sidder der en spole, som kan skifte funktion, alt efter behov. Den kan enten fungere som en fordamper eller en kondensator. Fordamper funktionen afgiver varme og kondensator funktionen afkøler. Varmepumpen vil bruge luften der findes omkring den, det vil sige både luften indendørs, men også luften udenfor.

Varmepumpe kan ikke varme alene

En varmepumpe kan være med til at opvarme hjemmet på en mere naturlig måde, men den kan ikke varme nok alene. Derfor skal du fortsat have en ekstra varmekilde om vinteren. Der er ikke noget særligt krav til, hvilken varmekilde det skal være. Så du kan helt selv vælge om det skal være elektricitet, naturgas eller olie, der skal hjælpe varmepumpen på vej om vinteren. Men selvom den ikke kan varme hele hjemmet op alene, er det stadig en investering værd. Jo mere naturlig energi, desto bedre.

Varmepumpen har flere funktioner

Varmepumpen har mere en kun opvarmning og afkøling. Du kan også få en varmepumpe der kan opvarme brugsvand. Det er det vand du bruger til eksempelvis bad eller svømning. Er der varmt nok indendørs, kan pumpen bruge den overskydende varme til at opvarme brugsvandet. Det giver endnu mere til energibesparelsen. Dog skal der også være meget varmt inde i hjemmet, og derfor er det ikke altid lige relevant for danske boligejere.

Lidt varme til udenfor

Varme til udenfor? Ja du læste rigtigt. Nu du er i gang med at forkæle huset, hvorfor så ikke købe en lille gasgrill weber til at grille udenfor? Ligesom du har en varmekilde indenfor, kan du også have en grill til at stå udenfor. Der er intet som god grillmad, uanset hvilken tid på året, der er tale om. Den er naturligvis beregnet til at grille mad, men når du er færdig med dette, kan du udnytte varmen fra grillen. Dog kun hvis du vælger en kulgrill. Men grillen kan sagtens fungere som din egen terrassevarmer, til de sene sommeraftener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *