Mange danskere driver i dag en selvstændig virksomhed. Flere af dem har dertil deres hovedkontor indenfor boligens fire vægge. Selvom hjemmearbejde har sine fordele, er det dog heller ikke unormalt, hvis du oplever en del ineffektivitet forbundet med dét arbejde, du foretager dig i hjemmet. Nedenfor finder du tre gode råd, som kan hjælpe dig med at øge effektiviteten. 

Få dig et hjemmekontor 

Alt afhængig af størrelsen på din bolig kan det være en god idé, at du får dig et hjemmekontor. Én af grundene til, at det kan være svært at finde motivationen frem, når du arbejder hjemme, er, at hjemmets mange hyggeligheder distraherer dig. Med et hjemmekontor har du et område, som kun er tiltænkt arbejde. Hjemmekontoret vil dertil gøre det nemmere for dig at holde rigtigt fri, når dagen er slut. Har du ikke et helt rum tilovers i boligen, kan det undertiden være nok med et skrivebord og en ordentlig kontorstol. 

Planlæg 

Hjemmevirksomhedens største fordel er fleksibilitet. Men selv som selvstændig har du deadlines, der skal nås, og derfor er det vigtigt, at du udnytter din tid bedst muligt. Dét gør du nemmest ved at planlægge, hvilke opgaver du har tænkt dig at løse på hvilke dage. Det er underordnet, om din arbejdskalender løber over én uge eller to måneder ad gangen – så længe du har én. 

Boost din virksomhed 

Du kan booste din virksomhed på mange forskellige måder. Én af de bedste er at udvikle virksomhedens tilstedeværelse online. Rådfør nogle af de guides til for eksempel WordPress, som findes hos Servicenews, og overvej at hyre et eksternt firma til udforme pressemeddelelser for din virksomhed. Så får du mere overskud til at koncentrere dig om den del af virksomheden, som er vigtigst for dig.