Den ikoniske Jordan 4 er kendt som “Toro” eller tyren på grund af dens tyreagtige horndesign. Dette var den første sneaker med en synlig luftpose i hælen og en justerbar snørelås. Den blev solgt for 100 dollars, da den blev udgivet i 1994, hvilket ville svare til ca. 235 dollars i dag. Denne retroudgivelse kom med en række specialudgaver og samarbejder, herunder topversionerne “UNC” og “OVO”, men de fleste vil være interesseret i de originale udgivelser fra 1994, 1996, 2001, 2003 og 2007. Naturligvis er disse tidligere versioner blevet sværere at finde på sekundære markedssider som StockX og eBay. Hvis du er indstillet på at købe disse sneakers, er her, hvad du skal vide, før du træffer din endelige beslutning.

Hvorfor køber folk Jordan 4?

Jordan 4 var Michael Jordans første signatursko, hvilket betyder, at hans navn stod på bagsiden af skoen. Det var også den første Jordan-sko, der kom i forskellige farver, hvilket er grunden til, at du ser så mange forskellige Nike Air Jordan 4 Retro-udgivelser. Den høje sko blev oprindeligt udgivet i fire forskellige farver. Mens de fleste af de vintage Nike Air Jordan 4 Retro-udgivelser er sjældne, var de hvide og sorte mere populære og blev mere almindeligt båret af basketballspillere. Den blå “Columbia”-farve blev udgivet som en hyldest til Blue Ribbon Sports teamet, og den røde “Toro”-farve var en hyldest til Michael Jordans reklamefilm for Air Jordan IV. Det er de to farvevarianter, som samlere generelt går efter. Hvis du er interesseret i Jordan 4, kan du være på udkig efter de klassiske sorte og hvide sko eller du kan være på udkig efter den Columbia blå udgivet. Det kan også være, at du bare vil have et par af Toro Red colourway, fordi det er den sjældneste colourway af alle Jordan 4’erne. Uanset hvad din specifikke interesse er, vil der sandsynligvis være en Air Jordan 4 Retro colourway, der passer til dine behov.

Hvordan spotter man falske Jordan 4?

Falske sneakers er et stort problem i disse dage, og mange mennesker forstår ikke, hvor almindelige de er. Der er et par ting, som du skal være opmærksom på, når du køber et par af disse sneakers. Den første ting, du bør inspicere, er æsken. Mange forfalskninger vil have en meget billigt udseende æske, så sørg for, at den æske du får er af god kvalitet. Det bedste er at købe dine sneakers fra en autoriseret forhandler, så hvis du køber online, skal du sørge for, at æsken har den autoriserede forhandlers logo og kontaktoplysninger. Den næste ting, du skal holde øje med, er lugten af skoen. Et ægte par Jordan 4’s vil lugte som et par nye sneakers. Falske sko har ofte en meget stærk kemisk lugt, som er anderledes end et par nye sneakers. Lugten kan også være et tegn på mug, som kan skyldes dårlig opbevaring. Hvis du har mulighed for at holde og inspicere det par sneakers, du overvejer at købe, er der et par ting, du skal holde øje med. For det første skal æsken være ret tung. Det betyder ikke, at det falske par, du har købt, ikke er tungt, men hvis du tager et ægte par Jordan 4’s og et falsk par, vil det falske par føles meget let i sammenligning. Dernæst skal du kigge på syningerne på skoene. Et ægte par Jordan 4’s vil have meget rene, lige syninger, mens et falsk par ofte vil have skæve og rodet syninger. Endelig skal du sikre dig, at Jordan-logoet på bagsiden af skoene er centreret og ikke forskudt.

Ting, du skal være opmærksom på, når du køber et par brugte sko

Hvis du ønsker at købe et par brugte sko, kan du opleve, at dine muligheder er begrænsede, fordi disse sko bliver mere og mere sjældne. Der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du køber et par brugte sko. For det første skal du sikre dig, at du køber et ægte par Jordan 4’ere. Mange mennesker er begyndt at sælge substandard eller falske par som ægte, så vær forsigtig og sørg for, at du får et ægte par. For det andet skal du sørge for, at skoene har deres originale æske og tilbehør. Hvis de ikke har det, og de ikke er opført som “autentiske”, eller hvis de er opført som “pre-owned”, er de sandsynligvis ikke kommet med den originale æske og tilbehør. For det tredje skal du kontrollere skoens tilstand. Jordan 4’er forventes at være slidte og slidte efter en vis mængde brug, men der er visse ting, du bør kigge efter. Sørg for, at der ikke er en rift i syningerne eller i skoens sål, da det kan indikere, at der er blevet pillet ved dem. Sørg for, at sålerne ikke falder af skoene, og kig efter misfarvninger i tåboksen. Hvis tåboksen ser ud til at være slidt ned, er skoene sandsynligvis ikke blevet vedligeholdt ordentligt.

Køb hos en autoriseret forhandler!

Når du køber et par brugte Jordan 4’ere, er du ikke garanteret, at de er autentiske. Hvis du f.eks. køber et par brugte Jordans på Craigslist, er der en god chance for, at de er falske. Hvis du ikke køber fra en autoriseret forhandler, risikerer du at købe et par falske. Hvis du køber et par brugte Jordan 4’er fra en autoriseret forhandler, bør du kunne få en garanti på dem, og du vil kunne sikre dig, at de er ægte. Hvis du køber fra en autoriseret forhandler, betyder det også, at du vil kunne få et ægte par Jordan 4’ere med alt det originale tilbehør i deres originale kasse. Når du køber fra en uautoriseret forhandler, ved du ikke, om de er ægte, eller om de er i god stand. Det kan også være sværere at få pengene tilbage, hvis noget går galt. Hvis du f.eks. køber et par brugte Jordan 4’ere fra Craigslist, risikerer du, at sælgeren ikke svarer dig eller refunderer dig, hvis de er falske eller ødelagte.

Konklusion

Jordan 4 er en af de mest ikoniske Air Jordan-sneakers. Det er den første sko med en synlig airbag i hælen og den første Jordan-sko, der kom i forskellige farver. Det var også Michael Jordans første signatursko. Hvis du er interesseret i Jordan 4, kan du være på udkig efter de klassiske sorte og hvide sko eller du kan være på udkig efter den Columbia blå udgivet. Det kan også være, at du bare gerne vil have et par af Toro Red colourway, fordi det er den mest sjældne colourway af alle Jordan 4’erne. Uanset hvad din specifikke interesse er, burde der være en Air Jordan 4 Retro, der passer til dine behov.