Når du leder efter det perfekte elektriske klaver, må du ikke glemme at tage højde for alt det nødvendige tilbehør.

For eksempel er en klaverbænk vigtig, hvis du ikke ønsker at sidde på en spisebordsstol, mens du spiller. Og hvis du skal spille i et stille rum, er hovedtelefoner et must-have, så du ikke forstyrrer andre. Se de mange forskellige elektriske klaverer her. 

Vi har samlet en liste over noget af det bedste udstyr til dit elektriske klaver, så du kan få mest muligt ud af dit elektriske klaver!

En klaverbænk er helt uundværlig

En klaverbænk er et vigtigt tilbehør til dit elektriske klaver. Den giver ikke kun et behageligt sted at sidde, mens du spiller, men den hjælper dig også med at sidde i en behagelig højde, når du spiller. Dette er især vigtigt, hvis du spiller på et elektrisk klaver med vægtede tangenter, da de har en tendens til at være lidt højere end ikke-vægtede elektriske klaverer.

En klaverbænk gør også, at du kan justere højde, så du undgår ondt i ryggen.

Nodestativet er også vigtigt

En anden vigtig overvejelse er nodestativet. Hvis du spiller med noder, har du brug for et nodestativ, så du kan holde noderne op foran dig.

Mange elektriske klaverer leveres med et indbygget stativ, men hvis dit klaver ikke har et sådant, eller hvis du foretrækker en anden stil, er der masser af stativer på markedet at vælge imellem.

Hovedtelefoner

Endelig er det en god idé at investere i nogle gode hovedtelefoner, hvis du skal spille på dit elektriske klaver derhjemme i længere tid. Dette vil hjælpe med at holde støjen nede for andre mennesker i huset, og det vil også give dig mulighed for at øve uden at forstyrre nogen.

Der findes mange forskellige typer hovedtelefoner på markedet, så du skal beslutte, hvilken type der er bedst for dig. In-ear-hovedtelefoner er mere bærbare og mindre påtrængende, men de kan være ubehagelige at have på i længere tid.

Hovedtelefoner til at sætte over ørerne er væsentligt mere komfortable, men kan også være uhåndterlige – og så optager de en del plads på klaveret!

Sostenuto pedal

Dette er en vigtig funktion for dem, der ønsker at spille klassisk musik, da det giver dig mulighed for at holde en tone eller akkord nede, mens du spiller en anden tone.

Dette er ikke en standardfunktion på alle digitale klaverer – normalt kun på de dyrere modeller – så hvis du planlægger at spille klassisk musik, kan du overveje at købe en model med denne vigtige pedal.