Når man skal renovere et rum, er der en lang række ting, man skal have i mente. Hvilket look ønsker du? Skal der males eller tapetseres? Og hvilke materialer og værktøjer vil du have brug for? I denne artikel giver vi dig et overblik over alle de processer, materialer og værktøjer, du kan forvente at bruge under en renovering.

Gammelt tapet skal ned

Først og fremmest skal det gamle tapet fjernes. Dette kan gøres på en række forskellige måder, men den nemmeste er at bruge en tapetafrivningsspray. Du sprayer blot tapetafrivningssprayen på tapetet, hvorefter det begynder at blive blødt og kan lade trækkes af væggen. Man kan også bruge en dampmaskine. Når først al tapet er væk, så kan du få videre til næste projekt.

Vægge og loft skal spartles

Når først tapetet er fjernet, så skal der spartles. Spartelmassen udjævner alle de utakkelige huller og kanter, som findes i væggene og på loftet. På den måde kan man sikre sig, at der ikke er noget, der skal forstyrre den flotte overflade, når malingen eller tapetet kommer på. At spartle kan være rigtig svært, hvis man er ny. For det at spartle skal gøres jævn og præcist. Så vær tålmodig og gør det over flere dage. Når spartelen er tør, så kan du udjævne ved hjælp af sandpapir.

Nu skal der tapeseres

Når væggene og loftet er spartlet, så skal der tapetseres. Der findes et hav af forskellige former for tapet. Men det er især papir-tapet, vinyl-tapet og flise-tapet, der er populære. Papir-tapet er det billigste af de tre, men det er også det sværeste at sætte på. Vinyl-tapet koster lidt mere, men er derimod meget nemmere at arbejde med. Og flise-tapet er mest populært på badeværelser og køkkener.

Det sidste: Rummet skal males

Efter at der er tapetseret, så skal der males. Her er det især væggene, der skal have nyt liv. Men loftet kan også trænge til en omgang loftmaling. Hvilken farve du vælger er helt op til dig. Men køber man maling i butikker eller på nettet. Det gælder om at finde den helt rette farve i den rette kvalitet, og naturligvis til den rette pris. Der findes et hav af forskellige malinger, som varer i farver, kaliteter, i forskellige glas og dækningsevner. Derfor bør du tage dig god til at finde den rette maling, så du sparer dig selv for en masse unødvendig arbejde.