Nyt badeværelse? Sådan vælger du de helt rette fliser

Går du med drømme om at indrette nyt badeværelse? Så er det sikkert allerede gået op for dig, at der er rigtig mange ting, du skal tage stilling til, når det kommer til et byggeri i denne størrelsesorden. 

 

Det er ikke desto mindre vigtigt at opgradere et badeværelse, som ikke længere lever op til dine krav, når det kommer til bl.a. komfort og design. Du bruger badeværelset mange gange hver dag, og derfor er det vigtigt, at du holder af at opholde dig i rummet, når der skal tages brusebade, når toilettet skal besøges, eller når en af de andre opgaver på badeværelset skal klares. 

 

Men hvordan overskuer du det store projekt? Det gør du ved at tage én ting ad gangen. Du kan eksempelvis starte med at beslutte dig for, hvilke fliser du gerne vil have på vægge og på gulv. Dine nye fliser kommer til at spille en afgørende rolle for både funktionalitet og udtryk på badeværelset, og det er derfor vigtigt at tænke grundigt over netop denne beslutning. 

 

Men hvordan vælger du de rette fliser til dit nye badeværelse? Det kan du blive klogere på ved at læse med herunder. 

 

Besøg et fliser til badeværelse showroom

Når du vil købe fliser, er det altid en god idé at starte med at besøge et flot showroom af fliser og badeværelse. Det er især en fordel at besøge et fliser til badeværelse showroom, hvis du køber dine fliser online, da du her ikke får samme fornemmelse for flisen, da du kun har et billede at tage udgangspunkt i. 

 

Selvom et billede er godt, er det ikke tilfredsstillende i forhold til at give dig et godt indtryk af, hvordan flisen vil se ud på en hel væg eller et helt gulv, og netop derfor er et besøg i et fliser til badeværelse showroom en vigtig del af beslutningsprocessen. 

 

På den måde kan du nyde godt at fordelene ved at købe fliser online som eksempelvis de lave priser, mens du i et fliser til badeværelse showroom på samme tid får de bedste forudsætninger for at træffe en beslutning, du vil blive glade for, når først fliserne er sat op på vægge og gulv i dit badeværelse. 

 

Tænk over materiale og størrelse 

Før du kører afsted til et fliser til badeværelse showroom, kan det være en god idé at tage et par beslutninger hjemmefra. Det er eksempelvis en god idé at tænke lidt over materiale, da forskellige fliser er lavet i forskellige materialer, som har forskellige fordele og ulemper. 

 

Der er eksempelvis forskel på keramiske fliser og fliser i natursten, hvor førstnævnte er nemmere at vedligeholde og rengøre og kræver meget lidt vedligehold, mens fliser i natursten giver et mere naturligt look, der dog kræver mere arbejde, når det kommer til vedligeholdelse. 

 

Det er også en god idé at tænke over størrelsen på dine nye fliser. Her er en generel regel, at små fliser er gode til små badeværelser, mens det omvendte er sandt for større badeværelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *