Sådan får du den mest afslappede flytning (som muligt)

En flytning kan være stressende. Og det er helt naturligt! Mennesker er af natur ikke gode til større forandringer, og det må siges at en flytning er en stor forandring. Men selvom en flytning nok altid vil føles en smule stressende kan du gøre nogle ting for at gøre den så stressfri som muligt. Nedenstående råd er forsøg på at gøre din næste flytning en lille smule mere behagelig.

Tag dig god tid!

Selvom en flytning selvfølgelig kan komme uventet, er der tilfælde hvor du har mulighed for at planlægge det. Når du kan, bør du give dig selv god tid til din flytning. Hvis du skal flytte fra et hus, kan det være en god idé at gå i gang 8-12 uger før du skal flytte, mens du kan nøjes med lidt kortere tid, hvis du flytter fra en lejlighed.

Organisér din tid

Prøv at lave en plan for de 8 uger, så du ved præcis hvor meget du skal nå hver dag. Og giv gerne dig selv en enkelt dag om ugen, hvor du kan indhente noget af det tabte – der kan altid komme uforudsete udfordringer, så det er godt at tage ekstra forbehold.

Ryd ud i dine ting

En flytning er den perfekte lejlighed til at gå dine ting igennem. Sørg for kun at flytte det, du virkelig har brug for – resten kan lige så godt køres på genbrugsstationen, sælges eller gives bort inden flytningen.

Søg hjælp hos dine venner

Spørg dine venner om hjælp til at flytte eller pakke. Selvom de færreste synes det er sjovt at flytte, har alle prøvet det, og de ved, hvor dejligt det er at få hjælp. Det kan faktisk også være hyggeligt at pakke sine ting med en ven – mange ting medbringer en del minder, så det kan være en god mulighed for at huske tilbage på mange gode stunder.

Få sagt farvel

Tag tiden til at sige farvel. Dette gælder især, hvis du skal flytte langt væk. Nyd dit nabolag en sidste gang, tag dine børn med på legepladsen (hvis du har sådan nogle), inviter venner og familie på besøg til en sidste middag eller fest. Ved at få sagt ordentligt farvel, får du garanteret nemmere ved at nyde dit nye hjem.

Hav en backupplan

Du kan selvfølgelig aldrig tage forbehold for alt, men hvis dit flyttefirma pludselig svigter, er det en god idé altid at have et andet i baghånden. Hav et telefonnummer klar, så du hurtigt kan ringe, hvis det skulle være nødvendigt. På den måde kan du også være helt rolig når flyttedagen nærmer sig, da du ved, at du har gjort alt hvad du kan.

Held og lykke med flytningen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *