Sådan finder du den rette stil til din have

Det er en stor drøm for de fleste, der ejer deres egen bolig, at indrette en have til deres ambitionsniveau. For der kan være stor forskel på, den tid, som folk har lyst til at ligge i deres have. For nogen er det et spørgsmål om, at haven er en ekstra hobby, hvor der er mulighed for at få en masse frisk jord under neglene. For andre er haven blot noget, der skal være styr på – hvormed minimumskravet blot er, at den ikke vokser sig vild og skæmmer huset.

Når du skal finde den rette stil til din have, kan du vælge, om det skal være en have til pryd eller blot nytte. Det giver dig en god idé om, hvilken retning du skal arbejde i.

Have med romantisk stil

En have med en overvejende romantisk stil kan være vejen at gå for dig, der elsker slyngede stier, hyggekroge og små oaser i haven. I den romantiske have er det ofte blomster som roser, klematis og hortensia, der baner vejen. Men de eksisterer naturligvis i sammenspil med en flot og lavere hæk, klassiske træer som f.eks. æbletræet eller måske et valnøddetræ – og dertil havemøbler i træ og klassisk design! Tænk på ”mormors” have, hvor det ældre udtryk får lov at blomstre.

Husk at en have i denne stil kræver omhyggeligt arbejde med stier og belægninger. Du kan finde hjælp til at få lagt den rette belægning i Kolding og det øvrige Trekantområde.

Minimalistisk stil

Minimalismen er et godt valg for dig, der ikke tænker at sommeren skal bruges i haven. I denne type have er der sparet på alt unødvendigt, hvorfor den ofte er kendetegnet af store åbne arealer – typisk blot græsplæne. Haver som denne har også ofte større opholdsområder med fliser eller anden stensætning.

Tænk hertil gerne i planter som prydgræsser og efeu.  

Den vilde stil

Den vilde stil er for dig, der gerne vil holde haven naturlig i sin stil. Her er der ofte plads til både vandhuller og mange træer og planter, der vokser tæt ved hinanden.

Denne have er naturligvis mere krævende, men udtrykket kan blive fantastisk flot, såfremt du kan tæmme vildskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *