Sådan håndterer du en alkoholiseret chef

Sådan håndterer du en alkoholiseret chef

Hvis du har en chef, der drikker i arbejdstiden, kan det være meget svært at håndtere. Ikke alene er deres opførsel uprofessionel, men deres lugt kan ofte være ubehagelig. Hvis du har bedt dem om at stoppe, og de har nægtet, kan du føle, at din eneste mulighed er at forlade dit job.

Der er dog et par ting, du kan gøre for at forsøge at gøre situationen mere tålelig. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de muligheder, der er til rådighed for dig.

En mulighed er at tale med din chefs overordnede. Hvis du føler dig tryg ved at gøre dette, kan det være den mest effektive måde at få din chef til at holde op med at drikke i arbejdstiden. En anden mulighed er at konfrontere din chef direkte. Det kan være en meget vanskelig samtale at føre, men det kan være den eneste måde at få ham til at ændre sin adfærd på.

 Hold en professionel tone

Hvis du beslutter dig for at konfrontere din chef, er der et par ting, du skal huske på. For det første skal du forsøge ikke at angribe dem personligt. Det er vigtigt, at du forbliver rolig og fokuserer på det aktuelle problem. For det andet skal du være forberedt på, at de vil benægte, at der er et problem. De kan blive defensive og endda aggressive. Vær klar til at underbygge dine påstande med beviser, hvis det er nødvendigt. Endelig skal du være parat til at tilbyde løsninger. Hvis du kan tilbyde en måde at hjælpe dem med at holde op med at drikke i arbejdstiden, vil de måske være mere tilbøjelige til at lytte til dig.

Tjek hvad virksomheden alkoholpolitik

 Undersøg hvad virksomhedens alkoholpolitik siger om alkoholproblemer og misbrug på arbejdspladsen.

Måske giver den klare retningslinjer om hvornår alkohol er tilladt i arbejdstiden og hvornår det ikke er tilladt. En god alkoholpolitik vil også informere om hvordan en medarbejder kan få hjælp til alkoholmisbrug.

På hjemmesiden alkoholbehandlinger.dk kan du finde hjælp og råd til alkoholproblemer på jobbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *