Skal du have en laserprinter næste gang?

Køb af laserprinter og tonerpatroner.

Dine spørgsmål omkring køb af printer starter ved valget mellem laserprinter eller blækprinter.

Laserprinteren bliver mere og mere populær blandt erhvervs bruger på grund af deres hastighed og præcision. Men også den private forbruger er begyndt, at få øjne op for laserprinteren, da printer er også i stigende grad budgetvenlig i forhold til pris pr. udskrift.

Mange private holder sig dog tilbage, pga. størrelsen på printeren. Det har printerproducenterne også fundet ud af, så de er begyndt at lave nogle kompakte laserprintere. De er dog, stadig større end en lille blækprinter, men ikke så store, at de ikke kan være på de fleste private kontorer.   

Hvor lang tid varer laser tonerpatroner?

Laserprinterens tonerpatronlevetid måles i kapacitet. En kapacitet på “4000 sider, 5%” indikerer, at tonerpatronen udskriver 4.000 sider med typisk kvalitet med tekst, der dækker fem procent af hver side.

De fleste skriver mere ud på papiret end 5% på deres udskrifter. Når du gør det, så falder antallet af udskrifter pr. toner.

For at få et overblik over hvad det betyder har jeg lavet denne lille udregning:

  • 5% dækning på papiret: 4000 sider
  • 10% dækning på papiret: 2000 sider
  • 20% dækning på papiret: 1000 sider
  • 40% dækning på papiret: 500 sider
  • 50% dækning på papiret: 400 sider
  • 100% dækning på papiret: 200 sider

100% dækning får du ved at skrive f.eks. billeder ud, som dækker hele papiret.

En anden god ting ved laserprintere er, at den kan stå uden brug i lang tid, uden at resulterer i en nedsat patronlevetid. Da laser toner er pulver, I modsætning til det flydende blæk i blækpatroner tørrer det ikke ud, hvis det ikke bruges i lang tid.

Hvad er mine muligheder for udskiftning af tonerpatroner?

Dit allerførste alternativ er at få de såkaldte OEM-patroner. Disse er lavet af printerproducenten og har tendens til at være dyre. Fordelen ved originale(OEM) toner er, at de har en meget lav fejlprocent og giver knivskarpe udskrifter i gode farver.

En mulighed er at få det, der kaldes “kompatible patroner”. Dette er nye tonerpatroner, men produceret af en tredjepart. Da de er tilpasset producentens specifikationer, er kvaliteten typisk ekstremt høj, især med anvendelsen af ​​ISO 9001. De er billigere.

Du kan også finde det, der kaldes renoverede patroner. Disse adskiller sig fra kompatible patroner, idet de er brugte OEM-patroner, der faktisk er fyldt op. De renoverede patroner består dog af mere, end blot at fylde en brugt patron med blæk eller toner. Producenter renser og kontrollerer patronerne. En fordel ved renoverede laser tonerpatroner er, at de er miljøvenlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *