Uanset om du er en mesterkok, som laver komplicerede retter eller lever af frysepizza, så har du brug for et par grydelapper. Grydelapper er måske ikke noget, du sådan går og tænker over til hverdag. De er der bare. Men du lægger helt sikkert mærke til det, hvis du mangler dem, især hvis du brænder dig. Køb derfor et par grydelapper, som både er pæne og slidstærke.

 

Uundværlige i et køkken

Grydelapper er ét af de køkkenredskaber, som er absolut uundværlige. De er nødvendige, når du skal have varme fade eller bradepander ud af ovnen eller røre ved varme gryder. Du kan også bruge grydelapper, når du laver mad på grillen. Viskestykker og karklude kan bruges som grydelapper i en snæver vending, men de er altså slet ikke lige så modstandsdygtige overfor varmen. Grydelapper er nemlig ofte lavet i langt kraftigere stof end viskestykker og karklude, som kan tåle den høje varme. De bliver heller ikke slidt op så hurtigt. Nogle grydelapper er lavet i silikone, som både er skridsikre og lette at rengøre. Er du fingernem, kan du også strikke eller hækle dine egne grydelapper.

 

Kulør til dit køkken

Nu tænker du måske, at grydelapper er en kedelig ting. Sådan behøver det ikke at være! Køb grydelapper til en god pris fra forskellige kendte mærker og i forskellige mønstre og farver. Du kan få de klassiske firkantede grydelapper og også nogle i handskeform. Fordelen ved handsken er, at den dækker hele din hånd og et stykke af armen, så du er sikker på ikke at brænde dig. Ofte har de begge en lille hank, så du kan hænge dem op og altid har dem ved hånden. Hvis dine grydelapper hænger fremme, kan du lige så godt købe nogle, som er pæne. De er en fornøjelse at bruge og giver lidt kulør til dit køkken. Du kan eventuelt købe flere par til dit hjem eller sommerhus, som du kan skifte i mellem.

 

Husk, at rengøre dine grydelapper

Grydelapper bliver nemt plettede og beskidte af mad og fedt, og det er både uhygiejnisk og ikke særlig pænt at se på. Husk, at give grydelapperne en tur i vaskemaskinen ind i mellem, så fedt og pletter kommer af. Så får du glæde af dem i lang tid. Hvis grydelapperne er lavet af silikone, kan du rengøre dem ved hjælp af varmt vand og opvaskemiddel.