Trænger dit tag til en renovering eller en udskiftning?

Dit tag er en af de vigtigste dele af dit hjem. Det beskytter dig og din familie mod elementerne, så det er vigtigt at sørge for, at det er i god stand. Mange husejere ved ikke, hvornår deres tag skal udskiftes eller renoveres, så vi har sammensat en guide, der kan hjælpe dig med at afgøre, om dit tag har brug for opmærksomhed eller ej. Læs videre for at få flere oplysninger!

Hvornår skal tages skiftes?

Hvis dit tag er mere end 20 år gammelt, er det sandsynligvis på tide at få det udskiftet. Efterhånden som tagene bliver ældre, bliver de mindre effektive til at beskytte dit hus mod elementerne. Hvis du bor i et område med voldsomme vejrforhold, skal du måske udskifte dit tag tidligere end 20 år. Hvis du ikke er sikker på, hvor gammelt dit tag er, kan du tjekke datoen for din sidste taginspektion eller få en ekspert til at undersøge det.

Hvilke tegn viser, at mit tag skal udskiftes?

Der er flere tegn, der tyder på, at dit tag skal udskiftes, bl.a

-manglende eller beskadigede tagsten

-utætheder i loftet

-nedhængende dele af taget

-nedhængende i midten af taget

-synligt dagslys gennem taget

Hvis du ser et af disse tegn, er det på tide at ringe til en tagdækker. De vil kunne fortælle dig med sikkerhed, om dit tag skal udskiftes.

Hvad er tegn på, at mit tag skal repareres?

Der der er også flere tegn på, at dit tag har brug for reparation, herunder

-revnede eller ødelagte fliser

-manglende fugemasse eller tætningsmateriale omkring skorstenen

-rust på tagets metaldele

Hvis du ser et af disse tegn, skal du heller ikke tøve med at kontakte dit lokale tagfirma. Men hvordan finder man lige det rette togfirma?

Sådan finder du det rette tagfirma

Når du leder efter et tagdækningsfirma, skal du sørge for at lave din research. Spørg rundt efter anbefalinger fra venner og familie, og læs anmeldelser på nettet. Når du har fundet et par firmaer, der ser lovende ud, skal du ringe til dem og bede om tilbud. Det kræver dog, at de skal komme og kigge på dit tag inden for at kunne give en mere nøjagtig vurdering og pris derefter. Sørg for at få tilbud fra flere firmaer, så du kan sammenligne priserne for ikke alle, tilbyder den samme pris. Vi ønsker trods af at spare penge der, hvor det er muligt.

Andre ting du bør være opmærksom på vedrørende dit tag

Sørg for at få dit tag inspiceret mindst en gang om året, også selv om det ikke ser ud til, at der er noget galt. Det vil hjælpe dig med at opdage problemer tidligt, før de bliver større og dyrere at løse.

Når du skal reparere eller udskifte dit tag, skal du altid bruge en professionel. Tagdækning er et farligt arbejde, og det anbefales ikke, at man gør det selv, selvom man ønsker at spare de penge. Odense Tagrens har stor erfaring indenfor tagrenovering.

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på på dit tag, og hvornår du bør få det skiftet eller repareret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *