3 sjove facts om hunde

Føler du, at du kender godt til hunde? Hunde er et sjovt væsen, der er kendt som menneskets bedsteven. Derfor ved vi mennesker også rigtig meget om det elskede kæledyr. Vi lærer dog også hele tiden nye ting om hundene, der blot gør, at de bliver endnu sjovere at have. De kan en masse forskellige ting, som vi mennesker ikke kan. Du kan derfor her lære lidt om 3 forskellige facts om hund. 

Tænder og øjne

Hunde har flere tænder end mennesker. De har 42 tænder, hvor mennesker blot har 32 tænder. Det gør, at de har nemmere ved at tygge deres mad. Det er dog ikke kun tænder, der adskiller os fra hunde. Deres øjne er bygget op på en anden måde, hvilket gør, at de kan se andre ting end vi kan. De er utrolig gode til at se i mørket, hvilket er en stor fordel for en race som eurasier, da de ofte skal opholde sig i mørket, hvis det bliver nødvendigt. Mennesker er dog bedre til at se farver end hunde er. Det skyldes, at mennesket har flere tap-celler i øjet, hvor hunde har flere stav-celler. Tap-celler ser farver og stav-celler ser i mørke. 

Hunde slår prutter

Hvis ikke du selv har hund, så kan det måske komme som en overraskelse, at hunde slår prutter. Alle hundeejere ved dog, at hunde slår prutter, der virkelig lugter dårligt. Men hvorfor lugter hundeprutter egentlig?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på det, hvis din hund har rigtig meget luft i maven eller virkelig slår ildelugtende prutter. Det kan nemlig være et problem med hundens mave eller kost. Det er derfor en vigtig indikator for, hvordan din hund har det. Du kan nemlig blive nødt til at ændre hundens kost, hvis den har problemer med maven. 

321 knogler

Ligesom med tænder har hunde mangle flere knogler end mennesker. Hunde har 321 knogler, hvor mennesker altså må nøjes med 206 knogler. Udover antallet af knogler, så er selve skellettet også meget forskelligt. Hunde har for eksempel ikke noget kraveben. Den har til gengæld 20-30 haleknogler, hvor mennesket blot har 4-5 haleknogler. Der er derfor grundlæggende forskelle på mennesker og hunde, når det kommer til knogler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *