5 gode råd ved køb af varmepumpe

En varmepumpe kan være en effektiv måde at varme boligen op på, og vil i mange tilfælde give et godt indeklima. Der findes mange varmepumper på markedet, og derfor er det en god idé at blive bekendt med, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den rette varmepumpe.

1. Undersøg varmepumpens SCOP-værdi

Skal du vælge blandt de mange varmepumper, er det en utrolig god idé at kigge efter varmepumpernes SCOP-værdi. SCOP er et udtryk for varmepumpens effektivitet og står for Seasonal Coefficient Of Performance.

Med SCOP-værdien tages der højde for temperaturudsving, og dermed kan værdien vise, hvor energieffektiv varmepumpen er på et helt år. Har varmepumpen for eksempel en SCOP-værdi på 5,0 betyder det, at den kaster 5,0 kWh varme af sig, når den bruger 1 kWh strøm. Jo højere SCOP-værdien er, jo mere effektiv er varmepumpen altså.

2. Kan den klare den danske vinter?

Når det gælder valg af varmepumpe, er det vigtigt, at huske på, at der både er en del af varmepumpen, der sidder indendørs og en del af varmepumpen, der sidder udendørs. I Danmark bliver det relativt koldt om vinteren, og derfor bør varmepumpen kunne klare de danske temperaturer.

Inden du køber en varmepumpe, bør du således tjekke hvilken udendørstemperatur, den kan holde til. Det kan være en god idé at købe en varmepumpe, som kan holde til en temperatur nede på mellem -15 og -30 grader.

3. Mængden af støj

Typisk vil der være nogen larm i forbindelse med en varmepumpe. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvor meget varmepumpen støjer, inden du køber den.

Det kan især være den indvendige del, der er væsentlig at lægge mærke til, da du naturligvis gerne vil have ro i dit hjem. Dog er det også en god idé at tænke over larmen fra den udvendige del af varmepumpen. Denne larm kan nemlig have betydning både for dig selv og får naboerne, når det bliver varmere i vejret.

4. Indhent flere tilbud

Skal du være helt sikker på, at du får den bedste varmepumpe til prisen, er det en god idé at indhente flere forskellige tilbud. Dette kan både være, når du skal købe den egentlige varmepumpe, og når du skal have varmepumpen installeret.

Ved at sammenligne tilbud på installation fra flere steder fra, kan du nemlig komme frem til, hvad der er billigst. På den måde kan du spare nogle penge, men det er også en god idé at sikre dig at arbejdet bliver udført ordentligt. Dette kan du blandt andet gøre ved at læse anmeldelser af selskaber på nettet.

5. Den rette varmepumpe for dig

Når du skal købe en varmepumpe, er det vigtigste, at dine behov for opvarming af huset bliver dækket. Derfor bliver du nødt til at kigge på boligens størrelse samt boligens varmetab.

Har du ikke den store forstand på opvarmning af boliger, er det en god idé at snakke med en ekspert i forhold til din specifikke situation. På den måde kan du finde frem til den varmepumpe, som passer bedst til dig og din bolig.

Med den rette varmepumpe kan du opnå effektiv opvarmning af boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *