Der er mange veje til at bygge et godt parforhold op, og alle par er forskellige, når det kommer til definitionen på de ting, deres parforhold bygger på. Der er dog alligevel nogle generelle ting, som stort set altid skal være til stede for, at et parforhold kan fungere og være sundt – og det er universelle ting, der gælder for stort set alle. Et godt parforhold tager tid at opbygge, og det er ikke noget, man har fra dag ét; det kræver hårdt arbejde at bygge et godt parforhold op.

Tillid, tryghed og gensidig respekt

Selvom man til at starte med bliver forelsket i en personlighed og har en fysisk tiltrækning til sin partner, så er det ikke nødvendigvis det vigtigste for et godt parforhold – det er langt vigtigere, at forholdet bygger på tillid, tryghed og gensidig respekt. Disse tre faktorer er alfa og omega for et godt parforhold, og hvis blot én af disse faktorer ikke er til stede, så leder det ofte til konflikter og mindreværd, der ikke gør noget godt for forholdet.

Det siger sig selv, at man ikke kan have et godt forhold uden at have en tryghed ved hinanden, der samtidig skaber en tillid til, at den anden part selvfølgelig elsker én ubetinget. Uden tillid er der ingen tryghed og uden tryghed holder et parforhold ikke længe, og man ser særligt, at jalousi kan være en begrænsning, når det kommer til tilliden. Hvis man omvendt kan nikke genkendende til, at man både har tillid og respekt for sin partner, og hvis man er tryg ved ham eller hende, så tyder det på, at man er i et sundt og godt parforhold.

Fysisk tiltrækning og et aktivt sexliv

Når man har de ovenstående ting på plads, så er det også klart, at et godt parforhold involverer en god portion fysisk tiltrækning og et aktivt sexliv. Hvis man har svært ved at være intime sammen, og hvis lysten til den anden part ikke er til stede, så er parforholdet på vej ud på et sidespor, og det betyder selvfølgelig noget, at man har en lyst til at nyde hinanden. Særligt sexlivet kan blive udfordret pga. en masse forskellige faktorer, og her er det vigtigt, at man forsøger at holde gnisten i live ved jævnligt at forny sig i soveværelset. Det kan være, at man skal eksperimentere lidt med sexlegetøj for at få gnisten tilbage, eller det kan være, at man skal sørge for romantiske getaways med jævne mellemrum. Et aktivt sexliv betyder meget for parforholdet, og det er et vigtigt aspekt, man ikke må glemme i farten.

Frihed og forståelse

De sidste to punkter, der er ekstremt vigtige i et godt parforhold, er både frihed og forståelse overfor sin partner. Hvis man ikke er gode nok til at give hinanden frihed til at gøre, hvad man har lyst til, og hvis man ikke har forståelse for, at ens partner også har brug for at være sammen med venner og veninder, så kan man komme til at føle sig fanget i et forhold. Fangenskab er ikke godt for hverken dyr eller mennesker, og det kan lede til, at ens parforhold smuldrer på sigt, hvis man ikke giver hinanden frihed og har forståelse for hinandens behov.