Både børn og voksne bruger stadig mere tid indendørs foran skærmen. Det kan man ikke fortænke folk i. Der er trodsalt masser af tillokkende aktiviteter at foretage sig på computeren eller foran fjernsynet. De fleste af os ved dog også godt, at det ikke ligefrem er sundt for os, og at vi i stedet burde bruge noget af al den tid udenfor. Det viser sig nemlig, at bare noget så simpelt som en daglig gåtur i det fri kan have store positive indvirkninger på både dit fysiske og psykiske velbefindende.

Sommer på terrassen

Det er dog unægtelig svært at rive sig selv, og ikke mindst børnene, væk fra skærmen. Særligt hvis der ikke er noget lige så interessant udenfor. Det er i den sammenhæng, at haven bliver relevant. De fleste danskere har en have, men det er de færreste, der får brugt den på nær når græsset skal slås. Det er ærgerligt, for en tillokkende have gør det langt nemmere at komme udendørs.

 

Heldigvis behøver man ikke den store kreativitet for at gøre haven væsentligt mere interessant. I kan for eksempel vælge at indrette terrassen, så I kan spise ude sammen med venner og familie, når muligheden byder sig. Find gerne nogle havemøbler, I kan lide og find den bedste gasgrill i test. På den måde bliver der hverken skortet på det æstetiske eller det praktiske, og med en god gasgrill kan I tænde op under mange sommeraftener i fremtiden. Selvom det kunne være tillokkende, kan der dog ikke tændes op i gasgrillen hver eneste aften.

Gør haven indbydende

Der skal med andre ord også andet til for at gøre haven indbydende. Det kunne for eksempel være noget, der indbød til aktivitet. Klassikeren hos mange danske børnefamilier er trampolinen, men en bålplads til at supplere den nye gasgrill eller bare et godt klatretræ kan også være inspiration for både børn og voksne. Uafhængigt af familiemedlemmernes alder, handler det nemlig meget om at indbyde til aktivitet uden at diktere den. Gasgrillen er god, fordi den kan bruges til at grille alt fra en hotdog til kartofler eller tofu. Ligeledes er trampolinen god, fordi den lægger op til et væld af lege for folk i alle aldre. Du kan med garanti selv finde på andre langt bedre eksempler på, hvordan du gør haven spændende og tillokkende for netop dig og din familie.