Et dødsbo er et hjem, der står tilbage, efter ejeren, og personen der boede der, er gået bort. Du kan også tænke det som den dødes bo. Det er typisk familien, der står for at rydde hjemmet, så det kan blive gjort klar til salg, og så alle kan komme videre.

Det er mange gange ved rydningen af et dødsbo, at familien ligeledes samles, og deler ud af arven og tager med hjem, efter hvad man hver især ønsker. Læs mere om dødsboer her.

Sådan kan du skabe overskud omkring rydningen af et dødsbo

Det er derfor vigtigt, at I kan stå sammen som familie og samarbejde. Ellers kan der hurtigt opstå uenigheder og konflikter. Hvis I går til set, og I undervejs formår at have et positivt sind omkring det, vil I gå i gennem det med overskud, hvilket vil gøre hele oplevelsen meget bedre.

I kan også tænke, at I bør sætte jer ned sammen og planlægge hele processen. Dette skaber på forhånd et overblik, der kan vise sig at være enormt gavnligt før-, undervejs- og senere i hele processen. Det kan være en hård tid, og derfor skal I også være gode ved hinanden og jer selv, så oplevelsen ikke bliver negativ eller dårlig, og så I kan vise, at I formår at stå sammen som familie og samarbejde med overskud.

Sådan får du hjælp

I kan også få hjælp udefra, hvis I ikke magter opgaven. Det kan ske hurtigt, at et dødsbo ryddes, hvis i får hjælp af fagfolk, og dette kan være en fordel, hvis I ønsker at få det overstået hurtigst muligt.

Når boet er tømt, skal det klargøres og istandsættes. Her er det typisk, at man fx maler, gør rent og fx sliber gulvene, så de fremstår flotte og nye. Her kan du få hjælp til opgaven fra Gulvafslibning Nørrebro.