Der er flere og flere danskere, som er begyndt at skifte brændeovnen ud med et pillefyr og med god grund. Pilletfyret er nemlig en del mere klimavenligt, nemt at vedligeholde og nemt at arbejde med. Alt man skal gøre er, at indstille hvor varmt man vil have i huset, og så klare pillefyret resten.

Fyret fungerer på den måde, at den løbende smider træpiller ned i fyret, så varmen er den samme konstant. Du slipper altså for at have det for varmt eller for koldt, og for at skulle fyre op i brændeovnen konstant.

Bliv mere klimabevidst med et pillefyr

Når det kommer til klimavenlige opvarmningsløsninger, så er pillefyr noget af det mest klimavenlige. Det er i de seneste år kommet frem, at brændeovnen ikke var så klimavenlig som man troede, hvilket gør pillefyret den mest klimavenlige løsning. Fyret er så klimavenligt, fordi det fyrer op med restprodukter af træ som alligevel skulle afbrændes. Derfor er Co2 aftrykket meget lille, når det kommer til træpiller. Man kan derudover se, at de har en meget ren forbrænding, da det næsten ikke ryger og nærmest ikke efterleder noget aske.

Ud over at være meget klimavenligt, så sparer du også en masse penge, da pillefyr er meget billigere end både brændeovn og oliefyr. Der er derfor mange fordele ved at skifte de gamle ovne og fyr ud med et nyt pillefyr, især hvis man gerne vil spare penge på varmeregningen og blive mere klimavenlig i sin måde at leve på. Du slipper også for al besværet med at rengøre brændeovnen så tit, da pillefyret har en så ren forbrænding, at det meget sjældent skal rengøres. På den måde er der også tid at spare, når man investerer i et pillefyr.

Sørg for, at dit pillefyr fungerer!

Ligesom alle andre ting, så kan der være ting med et pillefyr, som går i stykker. Det er der heldigvis råd for, det kræver bare at du har nogle reservedele til pillefyr som du kan bruge, hvis noget skulle gå i stykker. Reservedelene koster ikke en formue, og er gode at have i baghånden, så du selv kan reparere dit fyr, hvis der skulle ske noget med det. Det er ofte meget simpelt at reparere et pillefyr, og du behøver ikke at have en håndværker til at gøre det. Ofte skal der bare udskiftes enkelte dele, hvilket gør det utroligt let at reparere!