Ferie sammen med familien?

Det er snart ferietid igen, og du glæder dig, naturligvis gør du det. Ferie er fedt, men det kan også være hårdt at være sammen med familien og gå op ad hinanden dagen lang. Særligt i familier med mindre børn melder spørgsmålet sig: hvad skal vi lave? Læs med her og få nogle gode tips til sjove aktiviteter til ferien.

Sjov ferie med smartphone

Uanset om vejret er godt eller ej, så tag din smartphone med. Den er et genialt legetøj, når hele familien skal lege sammen. Forbered dig hjemmefra og hent en række gode apps. Der findes et utal af apps, som hele familien kan samles om. For eksempel findes der skattejagt-apps, hvor du selv kan arrangere en skattejagt i jeres ferieområde. Skattene ligger virtuelt i appen, men de kan ikke findes og fanges, før I bevæger jer ud i landskabet. I nogle apps går man efter bestemte koordinater, ligesom på et kompas, andre følger de kort, der allerede er i din telefon. Smartphone-skattejagt er en supersjov måde at være sammen og få frisk luft på. Tjek dog først din internetforbindelse og se Eesy 4g dækningskort i forhold til, om der er dækning i det område, I holder ferie i.

Sjove familiespil med smartphone

Tillader vejret ikke at I færdes udenfor, så er der heldigvis masser af hjælp at hente på telefonen i form af sjove spil for hele familien. For eksempel er det oplagt med et quiz-spil, hvor quizmasteren sidder med telefonen og stiller udfordrende spørgsmål til store og små. Find sjove spørgsmål til hende og til ham og del jer op i pigerne mod drengene eller børnene mod de voksne. Lav også en omvendt quiz, hvor det er én person, der skal grilles. Stil så mange krøllede spørgsmål I kan og lad vedkommende finde de rigtige svar på tid.

Ud i naturen med smartphone

Når I bliver trætte af at spille, så tag telefonen med ud og opdag naturen. Der findes flere interessante apps, hvor det gælder om at tage billeder af dyr og planter og registrere dem i en app. Det er en god måde for børn og voksne til at snakke om de ting, I ser på jeres tur – og så er der garanteret masser af motion og frisk luft. Prøv også at starte legen hjemmefra. Skriv 10 ting, som man kan finde i naturen, ned på et stykke papir og udfordr hinanden med at finde dem, når I kommer udenfor. Det kan for eksempel være særlige dyr, som en musvåge eller hugorm,  eller måske en rød fluesvamp om efteråret. Del jer op i hold og løs hinandens udfordringer. Det hold, der finder alle tingene først, har vundet. En anden sjov måde at gå tur på, og som nok især tiltaler de store børn, er at downloade nogle af de mange spilapps, som tager spil som Minecraft og Pokémon med ud i den virkelige verden. Det er en sjov måde at spille på, og så får man gået en god lang tur samtidig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *