Mange mennesker elsker at brede sig i sengen, andre har brug for ekstra plads, hvis der også skal være plads til børnene. En god king size seng er det perfekte valg til mange mennesker, da det giver frihed til at sove, som man har lyst til, uden man skal tage højde for pladsen.

Her stammer udtrykket fra

Navnet stammer fra amerikanske himmelstrøg, og det beskriver størrelsen på sengen. Sengestørrelserne er rangeret efter queen size og king size, og de bliver på den måde et slags statussymbol for soveværelset. De senere år er det blevet mere og mere populær med endnu større senge som kaldes super king, caesar og alaskan king.

Her i Danmark går navnet normalt under dobbeltseng, men det kan være misvisende. En king size ikke behøver at være det dobbelte af den standard 90 cm brede enkeltmandsseng, men sagtens kan være større. De amerikanske navne for sengestørrelser kan altså være mere passende at bruge, da en dobbeltseng kan svinge med mange centimeter.

Derfor er det smart med en kæmpe seng

Hvis man har en stor familie med mange børn, er der ikke noget bedre end at ligge og putte alle sammen. Også hvis man er hundeejer, og man lader sin firbenede ven ligge i sengen, er det virkelig noget, der kan give velvære. Det er nogle af de ting, som en stor seng tillader, at man gør. Det kræver selvfølgelig, at man har pladsen.

Hvis man er en af de høje mennesker, der oplever at benene stikker ud over enden af sengen, vil det også være et oplagt valg med en king size seng. At sove ordentligt med plads og rummelighed er en vigtig del af vores liv, når vi bruger så mange timer på at sove, som vi gør.

God søvn er vigtigt for et godt liv

De seneste år er der kommet mere fokus på, hvor vigtig søvnen er for os. Det er ikke kun sengen, der spiller en rolle, men også antallet af timer og rutiner i søvnmønstre. Dog er sengen et meget godt sted at starte. Men senge er det svært at pege på en, der er den bedste, da det kommer an på vores forskellige kroppe. Vejer man eksempelvis mindre, er det godt med en blødere seng.

Lige meget hvad er en king size seng måske et meget godt sted at starte.