Dødsbo kan være en måde at spare en masse penge på, men det er ikke altid prisen værd. Selvom et dødsbo er en billig måde at få sit eget hjem, så er der en masse ting, som man skal være opmærksom på inden købet. Her kan du læse mere om, hvad du skal vide, inden du køber et dødsbo.

Vær forberedt af renoveringsarbejdet

Mange dødsbo er præget af, at den tidligere ejer enten var meget syg eller gammel. Det betyder, at huset tit har set bedre dage, og er blevet ignoreret gennem en årrække indtil nu. Hvis du gerne vil opdatere et dødsbolig, så det føles mere moderne, så skal du være forberedt på at skulle lave renoveringsarbejde på huset. Det varierer meget fra hjem til hjem, hvor meget arbejde du skal lave i forbindelse med salg og køb af dødsbo

Forstå reglerne bag dødsbo

Der findes nogle særlige regler for salg af dødsbo. Fordi boligen i langt de fleste tilfælde har oplevet bedre dage, er der forskellige regler for salget. Hvis du solgte et almindeligt hus med de samme mangler som mange dødsboliger, vil du ikke opleve at kunne få samme klausuler. Et dødsbo sælges altid med klausul, hvilket betyder, at sælgeren fraskriver sig alt ansvar for standen af boligen gennem dødsboansvarsfraskrivelsesklausul. Denne klausul betyder, at sælgeren kun ejer ejendommen og kan sælge den videre. I forbindelse med salg fraskriver de sig ansvaret for eventuelle fejl og mangler ved hjemmet. Det kan blandt andet have betydning for, hvilke ting der bliver dækket af forsikringen, når du skal renovere dit nye hjem.

Find den rette forsikring

Den rigtige forsikring kan lave en kæmpe økonomisk forskel, når du skal renovere dit dødsbo. Inden du underskriver nogle salgspapirer, er det vigtigt, at du har undersøgt grunden. Hvis du ikke ved, hvad du skal kigge efter, kan du med fordel få hjælp af en byggesagkyndig til at lede efter eventuelle fejl og mangler ved grunden og bolig. På grund af den klausul der er i forbindelse med køb af dødsbo, har sælgeren ikke længere noget ansvar over den fysiske stand af huset på nogen forstand. Det betyder, at det kan være en hård kamp mod forsikringsselskabet at få hjælp til at finansiere renoveringen. Det skyldes især, at du har været fuld bevidst over de forskellige mangler på grunden og huset, inden du skrev under på købsaftalen.