Hvad skal jeg tænke over, når jeg vil istandsætte min bolig?

Uanset hvorfor du gerne vil gøre noget nyt ved hjemmet, så er der nok at tænke over. For det er ikke bare et spørgsmål om, hvilke ændringer skal ske, og hvem, som skal udføre dem.

Desværre kan det være lidt af en jungle derude, især hvis I gerne vil i gang med et større projekt. Uanset om det skal renoveres for egen skyld eller for at øge boligens værdi, så er det værd at holde nogle ting i mente. Hvis du læser videre, kan du finde nogle af de ting, som gør istandsættelsen lettere for dig!

Kommuniker med din håndværker!

I sådanne projekter vil du og dine nærmeste næsten altid have brug for en håndværker. Det er dem, som har ekspertisen og mandskabet til rent faktisk at realisere nogle af jeres drømme.

Derfor er kommunikation alfa og omega i dette forhold. Først og fremmest bør I være klar på at fortælle om forventninger til projekter og de tanker, som I selv har gjort jer. Det kan være om jeres niveau af involvering, tid væk fra hjemmet og meget mere.

Dette gør nemlig, at håndværkeren kan forstå projektets omfang bedre. Samtidig vil en god håndværker være med til at snakke med jer om eventuelle bekymringer, som I skulle have. Intet er værre end at være stressede over et byggeprojekt, som I ellers er spændte på. Den gode håndværker vil hjælpe jer med at forstå, hvordan processen kommer til at foregå, så I kan være trygge!

Lav realistiske planer for forløbet

Det at planlægge en istandsættelse er ikke just det sjoveste. Det er dog en god idé at gøre det, for med planer kan I bevare overblikket og altid være klar på de næste faser i projektet.

Først og fremmest bør I have en detaljeret tidsplan. Med en god tidsplan er det nemlig muligt hele tiden at se, hvor langt projektet har skredet frem, og hvornår I kan have jeres endelige hjem igen.

Derudover er det faktisk også vigtigt at have et detaljeret budget! Det kan nemlig hurtigt bliver fristende bare at skrabe en masse penge sammen, få et overslag fra håndværkeren, og så sige, at man er færdig.

Men med et stærkt budget, så kan I bedre holde overblik over, hvor mange der skal til, og hvor de skal komme fra. Læs her hvordan du gør, når du vil finansiere projektet.

Tænk over jeres eget engagement

Mange vil gerne være med i byggeprojektet og med god grund. Her føles det nemlig som om, at man deltager i opbygningen af drømmehjemmet.

Det, som I skal tænke over her er, hvor meget I reelt set kan lave. Dette vil man oftest snakke med håndværkeren om, så I får et fagligt begrundet bud.

Hvis I gerne vil lave meget selv, så vil det selvfølgelig påvirke fritiden og muligheden for sociale arrangementer. Sørg derfor for at være meget klare over, hvad I selv vil stå med, så I altid ved, hvad der skal laves af jer!

Kilder og referencer

Home-Banker.dk – Information om låne
Bolex.dk – Indendørs istandsættelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *