Hvordan virker en genbrugsplads

Alle kommuner har op til flere genbrugsplader pr kommune. En genbrugsplads er et sted, hvor alt dit affald, kan afleveres, og ofte bliver det meste af det du smide på genbrugspladsen genbrugt.

I dag er udviklingen indenfor genbrug i rivende udvikling, og det er jo godt for lille moder jord.

De fleste genbrugspladser virker på den måde i dag, at man kommer med sit affald, og så står der et væld af forskellige containere der er klar til at modtage dit affald. Hver container modtager så en eller anden form for affald. Det kan være metal, træ, kemikalier, pap, isolering, gips og rigtig mange andre ting. Det er de færreste genbrugspladser der ikke tager imod det hele. Det eneste krav til modtagelse, er at det komme i de rigtige containere.

Når en container er fyldt på genbrugspladsen, så kører de containeren videre til sortering, og de containere der indeholde kun brandbare ting, bliver kørt til det man kalder forbrændingen, hvor det bliver brændt, og omdannet til varme, som kan bruges i byen.

Hvad hvis ikke jeg har bil til selv at køre mit affald væk.

Frygt ikke, her er der også muligheder. Man kan købe det der hedder en Bigbag hos en vognmand, og den fylder 1m3, når den er fyldt op. Den kan man så fylde op og når den er fyldt, så ringer man til vognmanden og siger den er klar til afhentning. Vognmanden kommer så og henter den med en kran og smider den op på sin lastbil, og bliver så kørt på genbrugspladsen.

Er det større ting du skal have bortskaffet, er der også råd for det. Man kan nemlig også leje en container. Der findes forskellige størrelse af containere man kan leje, så inden man bestiller er det en god ting at vide hvor meget det ca fylder, det man skal af med. Det kan for eksempel være at man skal lave nyt tag på sit hus. Her kan det være en rigtig god ide at få en container til rådighed, da det vil kræve oceaner af tid at skulle kører på genbrugspladsen med sit tidligere tag. Specielt hvis man kun har en lille trailer.

Det man skal gøre op med sig selv, er om det ikke er smartere at leje en container, fremfor at du selv skal smide det på traileren, for derefter at læsse det af igen, når du kommer på genbrugspladsen.

Fordelen ved at leje en container

Der er flere fordele ved at leje en container, og de fleste går ud på at spare dig selv for en masse arbejde. Ofte når man skal flytte noget over længere afstande, så skal man have fat i det samme emne flere gange.

Eksempel.

Du skal flytte 50 kg jord i en trillebør. Allerførst skal du fylde trillebøren, så skal den køres ud til din trailer, hvor du måske er heldig at du kan tippe trillebøren over i traileren. I værste fald, skal du selv håndaflæsse din trillebør. Nu har du allerede løftet 100 kg, plus balanceret afsted med en fyldt trillebør.

Når traileren er fyldt kører du på genbrugspladsen og her skal du igen håndaflæsse traileren. Så for en trillebør fyldt med jord, der skal køres på genbrugspladsen, skal du have fat i det samme jord 3 gange. Det er mange kilo man skal flytte rundt på, og derfor kan leje af en container være et rigtig godt valg. Men det skal vejes op imod hvor stort et projekt du skal i gang med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *