I løbet af de sidste mange uger, har antallet af smittet været stigende, hvilket i sagens natur betyder, at der er flere og flere der bliver smittet. Det betyder også, at der i disse dage er stadig flere, der går i selvisolation. I rigtig mange tilfælde ender det med at det bliver hele familien, der kommer til at få i isolation. Dette kan naturligvis give nogle gevaldige udfordringer til, hvordan man fordriver dagene, når der er mange begrænsninger for, hvor man kan tage hen. 

Kom udenfor 

Det er helt essentielt, at man kommer udenfor i den friske luft. Covid spredes gennem berøring og gennem luften, så hvis man ikke får frisk luft og luftet ud i huset, så udsætter man sig selv og andre for større smitterisiko. Jo mere man kan være udenfor, jo bedre er det også. Det er ikke uden grund at børnehavebørn over hele landet, stort set ikke har sat deres fødder indendørs siden de åbnede igen tilbage i april.

Hvis du var en af dem, der arbejdede hjemme i starten af pandemien og skulle underholde dine børn der også, kan du nok godt huske, hvordan det ikke altid er det nemmeste i hele verden. Det er ikke nødvendigvis blevet lettere af at temperaturene har taget et godt dyk, og at blæsten nu kan være bidende kold.

I sidste omgang var der nok mange der investerede i fodboldmål til haven, sandkasser  og andre andre gode ting til udendørs leg der egnede sig godt til foråret og sommeren. Nu er det måske mere bålfade og lignende, hvor man kan hygge sig omkring et bål og få varmen i hænderne tilbage. Generelt er bål en rigtig god og sjov aktivitet med børn. Man kan riste skumfiduser, lave snobrød og lignende, og stadig holde varmen, selv når det er koldt. 

Det kan også være, at det er nu, at det er tiden at investere i et legehus, hvis man ikke allerede har sådan et. Så kan de små komme i læ for blæsten.