Tag din madlavning til næste niveau

Når nu I allerede har jeres dejlige hus og have hvorfor så ikke udnytte de mange muligheder det giver jer for virkelig at lære at lave lækker mad med gode råvarer. For er der noget mere tilfredsstillende og hyggeligt end at gå op planlægge og forberede et måltid, som ender med at være super velsmagende?

Man kommer meget længere med gode grøntsager

Man kan tage fat på mange forskellige elementer i madlavningen, hvis man gerne vil forbedre resultatet.

 

Som eksempel kunne man se på de grøntsager man bruger i maden. Vi kender alle sammen til at tomater og lignende bare smager hundrede gange bedre, når vi er på ferie i Spanien eller Italien. Grunden til dette er at de her har fået lov til at modne færdig i solen. Men du kan faktisk godt prøve at efterligne dette gode resultat, nemlig ved at dyrke dine egne frugter og grøntsager. Husk at vælge nogle der kan vokse optimalt efter de forhold vi har her i Danmark. Det nytter ikke noget at kaste sig ud i at dyrke mangoer og appelsiner.

 

Men sådan noget som ærter, agurker, tomater, æbler og meget andet kan nemt dyrkes i det danske klima og vil tilmed være rigtig lækre og smagfulde. Dermed vil disse fødevarer også bidrage med en masse god smag til de retter du laver med dem.

Begynd at ryge fødevarer 

Dernæst kan du tage fat i hvordan du forarbejder råvarerne. Her kan du vælge at gå i mange retninger. Og er du en der elsker gadgets til hjemmets, så er der rigtig mange at finde her. Du kunne eksempelvis investere i en rygeovn som kan forvandle rå fisk til lækre røgvarer. Du kan både eksperimentere med at varmrøge og koldrøge tingene. Selvom fødevaren er den samme og begge dele involvere røg, så bliver resultatet meget forskelligt. Men faktisk er der mange ting du kan ryge i sådan en ovn, som et alternativt eksempel kunne nævnes svinemørbrad.

 

En forret med hjemmerøget fisk eller en pizza med hjemmerøget svinemørbrad vil helst sikkert være et hit.

 

En rygeovn kan nemt komme til at fylde en del, især hvis man gerne vil have plads til at ryge en del ting på én gang. Derudover kræver koldrøgning mere plads end varmrøgning. Men det problem er ikke lige så stort når man bor i et hus. Men gør det for madlavningen skyld.

Udvid dit grill område

En anden tilberedelses form man kan lege med er at grille. Nu mere plads man har på terrassen, nu større kan grillen være. Og det er svært at komme udenom at en stor grill bare har mange flere muligheder. Du kan for det første tilberede meget større ting, for eksempel en steg.

 

Men tit kan du også købe en del ekstraudstyr til en stor grill. Det kunne blandt andet være en rotisserie, så kan du pludselig lave dine egne lækre grillkyllinger. Noget andet man kan tilkøbe til sin grill er en pizzasten eller pizzaovn. Dermed kan du skabe de bedste betingelser for at lave lækre sprøde italienske pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *