Nu kommer foråret – er haven klar?

Det virker som om, at det kun er en uge siden, at det var minus 20 grader. Og selvom man skulle tro, at det var løgn, så er det faktisk også tilfældet. På ganske få dage er vi nemlig gået fra tociret minusgrader til tocifret plusgrader. For en uges tid siden skulle man gå rundt i skitøj, og i den forgangne weekend, kunne man se t-shirts i bybilledet og snuse forårsfornemmelser, alt imens der stadig lå lidt snedynger rundt omkring.

 

Det er nok lige tidligt nok at afskrive vinteren helt, og man har da tidligere også ofte set minusgrader ind i april. Alligevel kan vi godt tillade os at sige, at nu kommer foråret. For uanset hvordan vejret så end måtte blive, så er det den 1. marts og en uge, og den 1. marts er som bekendt årets første forårsdag.

Tid til gøre haven i stand

 I de forgange dage har temperaturerne været oppe omkring 10 grader, og nogle steder endda lidt varmere. Det betyder også, at der er begyndt at komme gang i græsset igen. Græs vokser nemlig fra ca. 6 plusgrader. Så når vi når over det, så begynder græsset at vokse igen. Det er derfor ved at være tid til at vi kigger på vores haver, om ser på hvad der skal laves og investeres i.

Vi kan nok se frem til at tilbringe mange timer i vores have i år, da der er meget der tyder på, at vi kan kigge langt efter weekendture og udenlandsferier det næste lange stykke tid. Det kan derfor være en god ide at have med i sine tanker, at haven skal danne ramme om mange timers underholdning. Har du børn, og har du indtil nu sagt nej til en trampolin, så kan det være, at det er i år, du skal give efter.

Det kan også være, at det var i år du skulle få gjort alvor af de sidste mange års planer om at bygge et cykelskur, eller at anlægge en bålplads, få malet terrassen eller noget helt andet.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *