At få en pæn og overskuelig have er noget, som de fleste husejere drømmer om, Dog kræver det ofte meget tid i haven og en forståelse for, hvordan man bedst muligt sætter blomster, buske, træer osv. sammen for at skabe de optimale forhold for planterne.

Dette kræver en stor viden inden for branchen og derfor vælger mange, at de gerne vil have en anlægsgartner til at komme på faste tidspunkter i deres have, så haven altid fremstår smuk og præsentable, uanset hvilken årstid vi er i. Med en fast anlægsgartner er man bl.a. også sikret, at ens buske og træer altid er beskåret på den rigtige måde, så de har de bedste vilkår.

Med en professionel og erfaren gartner kan du også få inspiration til, hvordan du bedst muligt indretter haven, så du får noget ud af alle årstiderne. Det er nemlig forskelligt, hvornår busker, træer og blomster blomstrer. Du har derfor muligheden for at nyde haven hele året rundt fremfor kun at få glæden af de smukke farver i foråret og sommeren.

Træfældning kan kræve professionel hjælp

Noget af det som private særlig gerne vil undgå, er at skulle fælde træer selv. Dette kræver nemlig ofte en større viden inden for området. Hvordan falder træet, når det vælter? Er der et tidspunkt, hvor det er bedre at fælde træer end andre? Og hvad med stub og rod, hvordan får man den op?

Spørgsmålene er mange. Vælger man en gartner til at stå for træfældningen, så kan man slappe helt af i situationen – her er der nemlig 100% styr på det hele. Og som oftest kan du faktisk få gartneren til at tage træet med kvit og frit, så du ikke skal bøvle med at save træet i stykker selv.  

Med en gartner kan man også vælge, om man vil have en rod- eller stubfræsning med, så man helt kan slippe for at arbejde med træet.