Sådan finder du den bedste farve til din stue

Stuen er et af de rum, hvor familien opholder sig meget af tiden derhjemme. Det er derfor et rum med stor betydning. Af netop den årsag bør du have stor fokus på, hvordan du indretter det. I dette indlæg vil vi se på farvernes betydning for stemningen i din stue.

Hvad kan farverne gøre for stuen?

Der er forsket utrolig meget i farvernes påvirkning ag energi, sindsstemning etc. Den såkaldte farvepsykologi spiller nemlig en enorm rolle for os – også selvom vi måske ikke altid lægger direkte mærke til den.

Det betyder dog ikke, at du helt kan negligere at tænke over dine farvemuligheder, inden du finder pensel og malerrulle frem. I stedet bør du overveje, hvilken stemning du godt kunne tænke dig – og om du evt. har nogle særlige farver, som er med til at gøre dit humør bedre.

Dét gør farverne

Selvom der findes mange forskellige farvenuancer, kan man sige noget generelt om mørke og lyse farver. Fælles for de mere mørke farver er, at de skaber mere ro i stuen. De lyse farver er derimod mod til at ’skrue op’ for energien. Dette er meget almindeligt kendt, da mange indretter deres soveværelse med mørke farver, som skaber ro for kroppen og øjet, mens køkkenet derimod har en lys farve, fordi det er et rum med stor energi og aktivitet i. Stuen er derimod lidt en hybrid. Det er både et sted, hvor vi opholder os og dyrker alle slags aktiviteter fra puslespil til yoga, men det er også et sted, hvor vi ligger i sofaen og slapper af med tæppet trukket op en hyggelig aften.

Et trick er derfor, at man kan eksperimentere med stuens farver. Du kan f.eks. have lyse farver, men male væggen i en mørkere farve omkring sofaen.

Hvis de ikke er tilhænger af at blande farverne, men gerne vil have et rent udtryk i hjemmet, så kan du også vælge ud fra dine største behov i rummet. Her gælder det, at blå er en afslappet farve, grøn er harmonisk, gul indbyder til samtale, orange indbyder til interaktion, rød giver energi, mens hvid skaber et rum med plads til at tænke klart.

 Har du stadig brug for hjælp til at finde den rette farve til stuen? Så kontakt Vimaler.dk, der er maler i Haderslev og kører ud i hele Trekantområdet med inspiration og pensler klar til det praktiske arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *