Tips og tricks til og spare på elregningen

Hvad bruger du typisk din el til – find ud af det her

Der er ikke en facitliste for, hvad du som dansk forbruger bruger dit el til. Dit elforbrug påvirkes af forskellige faktorer. Men ved at se bort fra sådan noget som elvarme, som er en rigtig stor strøm tyv, vil strømforbruget for en gennemsnitsfamilie, bestående af to voksne og to børn i en bolig på 150 kvadratmeter, være i omegnen af 4.000 kWh årligt. 

 Hvad bruger du som den danske gennemsnitsfamilie strøm på? 

Med udgangspunkt i ovenstående definition af en dansk gennemsnitsfamilie bosiddende i hus, fordeler dit elforbrug sig på alt fra vask til boligopvarmning. Faktisk er over 20 procent af dit elforbrug brugt på vask. 38 procent af dit elforbrug består ligeligt fordelt af underholdning og køle- og fryseapparater. Din husholdnings madlavning og belysning står for over 10 procent hver af dit strømforbrug. TV og diverse står for omkring 15 procent af dit forbrug. Omkring 3 procent af dit forbrug går til cirkulationspumper og drift af oliefyr og gaskedler. Ved at vide hvordan et typisk elforbrug fordeler sig i din husstanden, har du forudsætningerne for at kunne se hvor du kan sætte ind og sænke dit forbrug. Faktisk er den en god investering af din tid, da priserne er skyhøje pt. 

Er det lige meget hvor du får el fra?

Nej, det har betydning for din regning hvem der leverer din strøm. Derfor kan du med fordel tjekke elselskabernes priser og abonnementer på nettet, for at sikre at modtager el fra det rigtige elselskab. Find dit nye elselskab her og se om et skift er det rigtige for dig og din elregning. Her får du enkelt overblikket over elselskaberne, og du slipper for at være fanget i en uoverskuelige jungle af elabonnementer som er vanskelige for de almindelige forbruger at sammenligne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *