Elsker du musik og drømmer om at blive guitarist, men mangler vejledning hvad angår valg af guitar, så kan du smide et blik nedunder her og blive klogere på guitartyperne og hvilke nybegyndere typisk foretrækker.

Den spanske klassiske guitar

Som navnet indikerer, så er denne guitar den klassiske guitar. Den spanske guitar er udstyret med nylonstrenge og ikke strenge af stål. Den unikke ved nylonstrengene er, at man ikke får ondt i fingrene. Dette skyldes, at nylonstrengene er væsentligt blødere og ikke nær har den samme spændstyrke som guitarer med strenge af stål.
Den spanske guitar er ideel når man gerne vil lære det helt basale. Når vi snakker om det basale, så snakker vi om det helt grundlæggende fingerspil og akkorder. Det er det helt basale man skal lære for at have en god forudsætning for at blive en god guitarist. Grundet den spanske guitars egenskaber, er det typisk denne som nybegyndere starter ud med.

Westernguitaren

Denne guitar kan du bruge til et væld af musikgenrer. Westernguitaren er, i modsætning til den spanske, udstyret med strenge af stål. Westernguitaren er også betydeligt større end den spanske. Størrelsen og de anderledes strenge giver en helt anden større og dybere lyd. Westernguitaren giver en lyd som de fleste musikelskere ikke kan undvære. Mange nybegyndere bider i det sure æble hvad angår strengene og køber derfor en westernguitar fremfor den spanske guitar, til en start.

Elguitaren

Sidst men ikke mindst, er der elguitaren. Man vil ofte se, at guitarister i bands bruger elguitarer. Elguitarer er særligt gode og effektive til blues, heavy, pop eller rock-genren. Den elektriske guitar påkræver en forstærker, da lyden ikke er særligt god ellers. En elektrisk guitar er udstyret med strenge af stål, dog er den nemmere at spille på, end på en westernguitar.

Hvis du er stor tilhænger af musik og gerne vil begynde at spille guitar, så er tiden muligvis kommet til det nu. Det kræver lidt tid at forstå hver en slags guitar, og sæt derfor gerne tid af til at foretage dig det helt køb. Køb billig nybegynder guitar på denne side.

Er du romantisk anlagt?

Hvis du kan svare ja til ovenstående spørgsmål, så er du muligvis typen der elsker skoveture med en picnic kurv eller aftener på stranden. Hvis du tilfældigvis har en kæreste, kan du tage hende med på en tur med din nye guitar og en picnic kurv. I kurven kunne du medbringe en fantastisk brombærsaft, lavet på en opskrift som fleste kan lide. Du bliver ikke en større romantiker end hvis du inviterede din kæreste med på en picnic tur, spillede en sang for hende samt serverede en hjemmelavet brombærsaft. Du kan finde en brombærsaft opskrift online, så du kan servere noget lækkert til dine gæster i fremtiden.