Det bliver efterhånden mere og mere normalt at arbejde fra et hjemmekontor. Det er især noget, man har set en stigning i, i forbindelse med corona. Her var der pludselig mange, der skulle begynde at arbejde hjemmefra.

Der var nogle, der fik øjnene op for, at det faktisk også kunne fungere meget godt. Hvis du også sidder hjemmefra og arbejder, så kan det være, du stadig gerne vil have følelsen af at sidde på et kontor.

Den gode nyhed er, at du sagtens kan indrette et kontor i hjemmet. En anden god nyhed er, at du endda kan gøre det skattefrit. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Kender du kravene fra arbejdsmiljøloven?

Men det er faktisk ikke kun i forhold til personlig komfort, at det kan være godt at skabe et kontor derhjemme. Det er faktisk også en lov fra arbejdsmiljøloven, at der er nogle krav, der imødekommes.

Dette gælder f.eks. at ens stol skal kunne indstilles efter behov. Det er også et krav, at man skal have nok bordplads til at kunne udføre ens arbejdsopgaver. Endeligt er det et krav, at man skal have det nødvendige it-udstyr til at udføre ens opgaver.

Køb kontormøbler på bruttolønsordning

Men nu hvor du har fundet ud af, at det ikke bare er rart, men også er et krav med kontormøbler, hvordan kan man så få dem skattefrit? Jo, det kan du ganske simpelt, hvis du benytter dig af bruttolønsordning på kontormøbler.

Når man vælger at købe møbler på denne måde, så betyder det, at møblerne skal betales af medarbejderes bruttoløn – dvs. før skat! Når man køber møbler til medarbejdere, så er de nemlig ikke skattepligtige, og det er noget, du kan benytte dig af!

Hvordan gør du?

Før man kan få lov til at købe kontormøbler på bruttolønsordning, så er der nogle ting, der skal være på plads.

Det er f.eks. nødvendigt, at du har en bruttolønsaftale. Det er også et krav, at man skal kunne se en kontant nedgang i den ansattes løn. Der er naturligvis mange flere ting, man skal være opmærksom på.

Det er dog muligt at få hjælp gennem forskellige leverandører, da de jo også ønsker at gøre det så nemt for deres kunder som muligt. Hvis du skal have kontormøbler derhjemme, så kan du lige så godt gøre det på den måde, der sparer dig for flest penge.