Tips til at vælge det bedste altanbord

I varmt vejr er der intet, der slår at samles ude på altanen for at spise middag, holde en fest eller tilbringe tid med familien udenfor. Inden du køber et altanbord, er der flere ting, du skal overveje. Fortsæt med at læse for at sikre dig, at du får det perfekte altanbord til dit hjem – og din altan selvfølgelig.

1. Vælg et vejrbestandigt bordmateriale

Materialet et altanbord er lavet af bestemmer meget mere, end bare hvordan bordet ser ud. Forskellige materialer giver unikke niveauer af holdbarhed og vejrbestandighed. Nedenfor har vi skitseret de vigtigste fordele og ulemper ved almindelige materialer, når det kommer til borde til altanen.

Altanborde i træ er robuste og traditionelle. Hvis du går efter et stilfuldt, men afslappet look, så skaf et bord i træ, men sørg for, at det er forseglet til at klare vådt vejr. Ellers vil træet begynde at rådne efter længere tids eksponering.

Altanborde i metal er typisk meget formelle, og de er nogle af dine mest holdbare muligheder. De er også tungere end andre typer borde, hvilket gør dem ideelle til blæsende steder. Husk, at visse metaller, såsom jern, vil ruste over tid, hvis de ikke har en vejrbestandig belægning – så husk at give den dette, hvis du gerne vil have, at altanbordet skal holde i lang tid.

Plast- eller PVC-altanborde er lette, kræver lav vedligeholdelse og er lette på dit budget, men de fungerer ikke altid godt i våde klimaer.

Altanborde i flet eller rattan er indbegrebet af afslappethed og passer godt til sommerhusindretningsstile.

Når du vælger et bord til altanen, skal du sørge for at få et, der passer til dit klima. Selvom bordet er dyrere i starten, sparer du penge i sidste ende ved ikke at skulle udskifte det hver sommer.

2. Mål din altan for størrelse og form, før du køber

Mål omhyggeligt længden og bredden af ​​din altan med en ven. Det ideelle bord vil efterlade masser af plads til stole og trafik rundt omkring. Vi anbefaler, at du har omkring 90 cm frigang på alle sider af et bord.

Hvis du vil efterlade plads på din altan til andre møbler, skal du nedskalere størrelsen på dit bord for at sikre, at hvert møbel har omkring 90 cm frigang.

Ud over størrelsen bør du overveje, hvilken form der passer bedst til din altan. Runde og firkantede borde får en altan til at føles mere afslappet, og de fylder mindre end rektangulære borde. Bistroborde, cafeborde og barborde er endnu mindre, hvilket gør dem perfekte til topersoners frokoster på små altaner og balkoner. Rektangulære og ovale terrasseborde kræver større altaner, men de har normalt plads til mange flere mennesker. Så husk at måle op, og vær sikker på, at du har plads til bordet på din altan.

3. Sørg for, at bordet kan rumme dine venner og familie

Til sommerfester og udendørs spisning kan du få et bord med plads til din familie plus nogle gæster – hvis din altan er stor nok til det selvfølgelig. En god tommelfingerregel er at give hver person 45 til 60 cm plads plus 15 til 30 cm mellem kuverterne.

Et firkantet bord, der måler 100 cm på hver side, kan komfortabelt rumme fire personer, ligesom et rundt bord med en diameter på 110 cm kan. Rektangulære borde, der måler 140 cm, har plads til seks, mens de, der måler 170 cm, kan rumme otte personer. Har du brug for noget endnu større til dine sommersammenkomster, er der også borde til rådighed med plads til 16 personer, men det kræver selvfølgelig, at din altan har plads til dette.

Følg de samme dimensioner, hvis du planlægger at bruge bordet til spil, håndværksprojekter eller andre aktiviteter udover spisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *