Få et røgfrit hjem og skab et godt indeklima

I gennemsnit bruger vi danskere 16 timer af døgnet inden for i vores hjem, og derfor er det vigtigt at have et godt indeklima. Med et godt indeklima sørger vi nemlig for, at vores hjem giver de bedste forudsætninger for vores helbred og velvære. Desuden sørger et godt indeklima for, at vores hjem også vedligeholdes meget bedre og kan have en længere levetid selv. Når vi skal sørge for et bedre indeklima, er der mange ting, vi kan gøre. En ting, der gør en meget stor forskel, er at lade hjemmet blive røgfrit. Ved rygning af tobakscigaretter har vi alle prøvet at besøge et hjem, hvor lugten har været gennemtrængende overalt. Der findes nemlig et væld af giftstoffer, som bliver hængende efter cigaretten af skoddet, og disse giftstoffer efterlader både lugt og misfarvninger. Der findes gode alternativer til tobak, for eksempel e cigaret, der indeholder meget færre giftstoffer end traditionelle cigaretter.

Fordele ved et røgfrit hjem

I dag viser undersøgelser, at fire ud af fem danskere har et røgfrit hjem. Og dette er med god grund. Der findes nemlig et væld af fordele ved at have et røgfrit hjem, hvor der her oplistes et par stykker: For det første undgås skadelige stoffer fra tobaksrøg i hjemmet, hvilket er godt for både dit og andres helbred. Med e cigaretter kan man dog også reducere mængden af disse skadelige stoffer markant, og dampen fra e-cigaretten forsvinder hurtigt og hænger ikke i dit hjem og generer på samme måde. Det hjælper også meget på indeklimaet og lugten i hjemmet, hvilket både er praktisk, men også hyggeligt. Vi vil gerne alle kunne trives i vores hjem og hygge os i omgivelser, der ikke er blevet misfarvede af tobaksrøg og nikotin. Ved at have et røgfrit hjem vil der desuden være mindre behov for maling, og derfor kan du altså ende med at spare penge på dyre regninger, når hele indersiden af huset skal males. Til sidst vil det også være nemmere for dig, når du en dag skal sælge din bolig, hvis hjemmet har været røgfrit.

Flyt røgen udenfor

I tider, hvor det er koldt udenfor, men man står og skal ryge, kan det være fristende at ryge tobakscigaretter i for eksempel køkkenet under emhætten. Selv om det er et skridt i den rigtige retning mod at have et røgfrit hjem at begrænse rygningen til ét rum, har man faktisk fundet ud af, at røgen spreder sig og altså ikke nødvendigvis beskytter resten af hjemmet for giftstoffer. Rygning under emhætten eller med åbent vindue kan derfor heller ikke fjerne alle de skadelige stoffer fra tobaksrøgen. Ved at flytte røgen udenfor, det vil sige, at der aldrig ryges indendørs i hjemmet, beskytter du både dig selv og din familie mod tobaksforurenet luft og gammel røg. Til sidst skal det understreges, at du meget lettere kan skabe et hyggeligt hjem, hvor alle kan befærde sig og samles til diverse hyggelige stunder i et røgfrit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *