Fordelene ved en direktørkontrakt

Der er rigtig mange ting man skal have overblik over, hvis man arbejder som direktør. Udover generel ledelse og almene direktøropgaver, så er der også den bureaukratiske side af direktørlivet. Det er stor mængde opgaver, og et typisk meget stort ansvar man har, for at alting er i orden, og går som smurt i virksomheden. Da direktøren ofte er en af de mest vigtige personer i virksomhedens drift, er det essentielt at få ansat den helt rigtige direktør. Det skal være en god kandidat til jobbet, og helst en der kan sidde på pinden i mange mange år.

Hvorfor overveje en direktørkontrakt?

Når der skal findes ny direktør er der for en virksomhed en hel del på spil. Det er vigtigt at finde en holdbar løsning. Men hvordan kan man lige være sikker på, at man får valgt den helt rigtige, og at det bliver ved med at fungere for virksomheden og kanditat-individet? I denne situation vil det være en god ide at overveje at benytte sig af en direktørkontrakten. Som i tilfælde med andre kontrakter, tænk bare hvor vigtig en lejekontrakt er, så sikrer direktørkontrakten, at alt er officielt aftalt på forhånd, så der ikke opstår nogle ubehagelige uforudsigelige omstændigheder. 

Hvad indeholder denne type kontrakt?

Hvis du får en direktørkontrakt online, så skal du være helt tryg. Find et firma, der i mange år har specialiseret sig i, og arbejdet intenst og omhyggeligt med, direktørkontrakter. Derfor ved de på baggrund af denne imponerende erfaring lige præcis hvad der skal stå i en direktørkontrakt. Naturligvis kan kontraktens indhold variere alt efter virksomheden.

Det vigtigste er, at man undgår misforståelser i forbindelse med ansættelsen af en ny direktør. Det er jo en bærende rolle i et firma, og derfor kan det få store konsekvenser, hvis der opstår misforståelser eller uenigheder mellem direktør og arbejdsgiver. Det er jo egentlig det samme som en ordinær ansættelsesaftale – disse er også som velbekendt enormt vigtigt, for at freden bliver holdt, og at alt er aftalt på forhånd, og på skrift. Dette gør man også ved ansættelsen af en direktør, og det er om noget endnu mere vigtigt at have en god kontrakt her.

Det er også en hjælp for den nye hr. direktør

For direktøren er der også nogle gode fordele ved at have styr på direktørkontrakten inden ansættelsen finder sted. Ved en sådan kontrakt, er direktøren sikret den aftalte løn, og ikke mindst arbejdsforhold. Som direktør skal man nogen gange arbejde rigtig meget, og derfor er det ekstra vigtigt, at man har lavet nogle klare aftaler på skrift inden ansættelsen, f.eks. i forhold til fritid og ferie, og overarbejde. Altså vil en direktørkontrakt udgøre en stor frihed for den pågældende nye direktør, da den sikre, at der ikke er nogen slinger i valsen, og at der ikke bliver løbet om hjørner med nogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *