Invester i en biInvester i en biopejs til husstandenopejs til husstanden

Der er en større del af de danske hjem, der ikke kan varme hjemmet op via fjernvarme. Derfor står disse overfor et vigtigt valg. Man kan vælge, om man vil bruge de gamle og knap så miljørigtige oliefyr eller gasfyr, eller man kan vælge den mere bæredygtige model. Hvis man vælger den bæredygtige model, har men en række forskellige muligheder. De fleste har nok hørt om de moderne pilleovne, der kan varme hjemmet op både bæredygtigt og effektivt. Der kan dog være ulemper ved disse ovne, hvilket blandt andet er størrelsen.

Det er ikke i alle hjem, man har plads til at have en stor pilleovn stående, og derfor kan det være, at man skal finde noget, der rent indretningsmæssigt er mere praktisk. Her kan man så vælge en biopejs. Nu tænker du måske: ”Jamen, kan en biopejs varme hjemmet op effektivt?”. Her er svaret både og. Her kan du blandt andet læse meget mere om, hvilke fordele og ulemper der er ved den biopejs.

Sikkert og godt til det mindre

Det smarte ved en biopejs er først og fremmest, at den kører på biobrændsel. Det er karakteriseret ved biodynamisk materiale, der ikke svinder miljøet som ved et almindeligt gasfyr eller oliefyr. Til gengæld kan den ikke varme et hjem på samme måde, som et større pillefyr kan.

En biopejs er nemlig mindre og fylder ikke i nærheden af så meget, som et pillefyr gør. Det betyder så også, at den ikke har den samme kraft, som den store af slagsen. En biopejs kan eksempelvis varme et rum på 20kvm op, hvor et pillefyr kan varme et helt hus op.

Derfor er det heller ikke sådan en pejs, man kan bruge som sin primære varmekilde. Den fungerer altså som en form for ekstra varmekilde, man kan have i et rum. Den kan altså fungere godt som en form for stemningsskaber, der gør det hele lidt mere hyggeligt. Til gengæld bruger den materiale, der er mere sikkert at have stående i hjemmet som bioolie eller biodiesel.

Biopejsen kan eksempelvis fungere godt i et mindre sommerhus, som men gerne vil have varmet op i de koldere tider, og som samtidigt bidrager til den hyggelige stemning.

Forskellige smarte muligheder med en biopejs

Selvom den ikke varmer et helt hjem op, og derfor ikke kan bruges som primær varmekilde, så har den en række andre praktiske fordele. Et eksempel er, at nogle typer af biopejse kan hænges op på væggen. På den måde fylder de altså ikke specielt meget gulvplads, og derudover kommer den også til at fungere som dekoration på væggen.

Man kan også få en biopejs, der kan stå på bordet i eksempelvis stuen. Dette er samtidigt en noget billigere løsning, og så kan man også hygge om den, mens man sidder og spiser, vil man rigtig i hyggestemning, kan man også bruge den til at riste skumfiduser på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *