Morfar er flyttet i sommerhus

Oplevede du som lille, at din morfar pludseligt flyttede i sommerhus permanent? Eller har du i dit voksne liv oplevet dette som en løsning på et alkoholmisbrug. Begge situationer skyldes nemlig muligvis det samme, i form af et alkoholmisbrug ude af kontrol, der har skudt økonomien i sænk. Der opstår mange tydelige tegn på, når noget er helt galt i menneskers liv. Desværre er alkohol en ærgerlig årsag til at måtte bekende kulør, eller at miste alt, hvad man har, hvor man må kaste sig ud i alternativer og spontane løsninger. Alkohol kan på den måde hurtigt blive den afgørende faktor for, at livet skal lægges om, og alt det man kendte, mister man altså hurtigt.

Et alkoholmisbrug der har økonomiske konsekvenser

Alkoholmisbrug har i mange tilfælde store økonomiske konsekvenser. Når man har et misbrug, skal der nemlig alkohol til, for at vedligeholde det. Det kommer man altså til at bruge mange penge på – som i; mange penge. En rus af alkohol kan også gøre, at man generelt ikke får betalt regninger eller har styr på sin økonomi. Her kan konsekvensen altså blive, at man bliver smidt ud af sin bolig, bliver registreret som dårlig betaler i RKI og meget andet. Det kan være ydmygende at stå i denne situation, når man kommer en smule op til overfladen og er ædru. Og det kan bare forstærke misbruget, for så er det lettere at drikke sig væk igen og slippe for virkelighedens forpligtelser.

At skjule sig i- og fra skammen – en flugt fra virkeligheden

Og det er netop en måde at skjule sig i skammen og forsvinde ind i den, uden at tage videre stilling til den. Man skaber nemlig sin egen situation, hvor det er lettere at drikke for at glemme totalt. Men samtidig er det også en måde at skjule sig fra skammen, og det kan man netop gøre ved at flytte i sommerhus væk fra alt og alle. Her kan man sidde for sig selv, og der kommer ikke nogen og kræver noget af en. Det er her, hvor man igen skaber en farlig situation for sig selv, da man kan risikere at sidde og dyrke misbruget og forsvinde længere og længere ind i det. En flugt fra virkeligheden er derfor ikke den rette løsning. I stedet bør man forsøge at anvende virkelighedens løsninger, hvor man fx kan få hjælp til alkoholbehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *