Tips til at finde den rigtige gave

I denne søde juletid, der jo også er gavernes tid, kan det være svært og ofte lidt stressende at finde gaver til alle i familien – især dem, der absolut “ikke ønsker sig noget”. Jeg tænker du kender typen. Og hvad giver man manden/kvinden, der har alt?

Jeg har et trick jeg altid benytter mig af og som du sikkert også kan drage nytte af. Når jeg er på besøg hos nogen jeg er på gavebytte med, tager jeg mig altid tid til at kigge mig omkring i boligen. Hvad mangler han/hun? Er håndklæderne udvaskede, tallerkenerne hakkede eller er grydeskeerne slidte? Så er det et lille hint om, hvad der mangler i hjemmet.

Vær kreativ

Men det kan også være, at alt er nyt og intet trænger til udskiftning. Hvad skal man så finde på? Så er det om at være kreativ og finde ud af, hvad din gavemodtager ikke viste han eller hun lige stod og manglede. Mange i både min vennekreds og i familien er enormt dårlige til at få hængt noget pænt op på væggene, og hvad er mere kedeligt end hvidmalede, tomme vægge? Løsningen på det kan være dekorative emaljeskilte som jeg plejer at købe her, hvor der er et stort udvalg af flotte skilte med både tekst og billeder. Jeg formår altid at ramme plet med at finde et eller andet, der lige passer til modtager.

Spørg gerne ind

Hvis du er lidt i tvivl om din idé til en gave er den rigtige, så kan du altid forsøge dig med at udspørge lidt, uden at være alt for afslørende. “Hvad synes du om det og det” eller “har du set denne vase, hvad synes du om den?”. Der er ikke noget mere ærgerligt end at give en gave som skal byttes. For hvem gider at ende i den lange gavebyttekø i Imerco mellem Jul og nytår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *