Sådan holder du haven flot året rundt

Annonce

I en travl hverdag med arbejde, børn og rengøring af huset kan det nemt virke uoverskueligt at skulle forholde sig til haven, der måske ikke får den opmærksomhed, den kræver. Derfor kan det være værd at overveje, om det måske er på tide at investere i nogle løsninger, der kan gøre arbejdet mere overskueligt. Læs med her og få tre gode råd til, hvordan du nemt får en have, der ser godt ud året rundt. 

En snorlige hæk 

Førstehåndsindtrykket af haven bygger ofte på, hvorvidt hækken er holdt flot eller ej. Ligeledes er hækken det første man ser, når man går forbi huset, og det er derfor den vigtigste del af haven at holde ved lige. Det kan dog virke nemmere sagt end gjort at klippe hækken helt lige, men det skyldes ofte, at hækklipperen ikke er af særlig god kvalitet. Med en makita hækkeklipper er du sikker på, at din hækkeklipper er helt up to date, og at du derfor har de allerbedste forudsætninger for, at kunne klippe din hæk lige som du ønsker den. Med det rette værktøj bliver hækklipningen let som en leg, og det vil derfor ikke længere føles som en byrde at skulle sørge for, at hækken står skarpt året rundt. 

Vedligeholdelsesfri græsplæne

På samme måde som at hækken skaber rammerne for haven, så spiller græsplænen også en stor rolle for, hvorvidt haven er præsentabel eller ej. Om sommeren kan det virke som en aldrig sluttende opgave at skulle holde græsset nede, og det kan være hårdt at holde motivationen oppe, når hverdagen bliver travl. Det kan derfor være værd at overveje, om det måske er værd at investere i en automatisk græsslåmaskine, der helt fjerner arbejdsbyrden og sørger for, at græsplænen altid står skarpt. Det vil betyde, at du kan bruge mere tid på resten af haven, og du kan derfor få en endnu smukkere have, end du ville have mulighed for uden. 

Algefri terrasse

Om sommeren bruges det meste af familiens tid ofte på terrassen, og der er derfor ikke noget værre, end når fliserne begynder at være grønne af alger. Der findes heldigvis en nem løsning på problemet – algerens. Gør dig selv den tjeneste at brug algerens som det første om sommeren, før du flytter havemøblerne frem. Det gør en stor forskel for havens udtryk når terrassefliserne står flotte og rene, og det gør sommeraftenerne meget hyggeligere, når både hækken, græsplænen og terrassen står knivskarpt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *