Sådan kan du nemmere få din drømmehave

For mange mennesker er det en vigtig del af hjemmet at have en flot og funktionel have. Men en flot og praktisk have er ikke bare noget, som vokser frem af sig selv. Tværtimod kræver det planlægning, vedligeholdelse og pleje. Ellers har du lange udsigter til at få den have, du drømmer om.

Vi har talt med vores lokale anlægsgartner i Kolding, som har givet os 3 gode tips til at få styr på haven.

Planlæg til dit ambitionsniveau

Der er stor forskel på, hvor ’grønne fingre’ de enkelte boligejere har. Derfor skal man heller ikke slå sine havedrømme op til at være noget stort og urealistisk, hvis man ikke tænker at ligge de efterfølgende timer i at passe haven. For lad os bare indse det: nogle elsker at rode i den sorte muld med fingrene og få planter mellem neglene, mens andre foretrækker at sidde med en kølig drink på terrassen og nyde solens stråler.

Er du typen, som har virkelig grønne fingre, ved du sikkert allerede, hvordan du skal planlægge haven. Men for dig med mindre ambitioner, kan du huske følgende: inddel gerne din have, så du har store områder med græs og ellers nemme planter og buske. Tal med personalet i dit havecenter og vælg planter, som kan holde længe og vokse frem i flere sæsoner. Husk også ikke at blande planterne, men hold dem i zoner. Det gør det lettere at passe og pleje dem – og dermed holde haven flot.

Gør plejen til en vane

Græsset og ukrudtet kan hurtigt vokse sig vildt. I hvert fald hvis man ikke er over det jævnligt. En drømmehave skabes derfor også ved at etablere gode vaner, så du får trimmet plænen og trukket ukrudt m.m. op fra jorden.

Klargør i de rette sæsoner

Planter er ikke ens. Og de skal derfor plantes på den rette årstid. Afhængigt af dine valgt af planter og blomster, skal de forplantes og plantes i rette tid. Vær derfor opmærksom på, om du skal sætte planten i, i det tidlige forår eller allerede i det sene efterår eller før.

                                                     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *